2011. január 29., szombat

Bérgyilkosék


Leírás a port.-hu alapján,saját véleménnyel!

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 93 perc, 2010 (16)


 

 Online nézhető

(megavideo-s link,ezért 72 perces időkorlát van)




rendező: Robert Luketic
forgatókönyvíró: Bob DeRosa
operatőr: Russell Carpenter
producer: Scott Aversano, Jason Goldberg, Mike Karz, Ashton Kutcher
vágó: Mary Jo Markey


szereplő(k):

Ashton Kutcher (Spencer Aimes)
Katherine Heigl (Jen Kornfeldt)
Tom Selleck (Mr. Kornfeldt)
Catherine O'Hara (Mrs. Kornfeldt)
Katheryn Winnick (Vivian)
Rob Riggle (Henry)


Rövid tartalom:


Spencer egy kormánynak dolgozó bérgyilkos szuperkém, akire egy európai küldetésen rátalál az igaz szerelem egy gyönyörű, okos és éppen szakítás után lévő nő, Jen Kornfeldt személyében. A románcból házasság lesz, és boldogan élnek egészen Spencer 30. születésnapjáig, amikor rádöbbennek, több millió dolláros vérdíj van a fejükre kitűzve, és ami még rosszabb, a potenciális gyilkosok valószínűleg már évek óta figyelik őket. Bárki lehet az ellenségük: szomszédaik, barátaik, a fűszeres vagy akár a barátságtalan öregember az utca túlsó felén.


Vélemény:

Nem annyira rossz a film mint a címe! Könnyed szórakozást nyújt. Vannak benne jobb poénok,akció jelenetek! Kathrine Heigl,adja a tőle megszokott bohokás,vicces lányt! Ashton Kutchert pedig nem igazán szeretem,és ezért féltem is a filmtől!
A poénok aranyosak helyesek,kicsit az alap történet már-már nevetséges,hogy az összes szomszéd beépített bérgyilkos volt,hát ez is rontott számomra a film minőségén! Voltak akció jelenetek,sablon szerű,semmi brutális,csak némi lövöldözés,késelés...
Túl sokat ne várjatok a filmtől,de egyszer érdemes megnézni!

5/3-4


A Gyávaság tollai


A leírást a port.hu segítségével készítem!!!

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol háborús filmdráma, 125 perc, 2002 (16)

rendező: Shekhar Kapur
író: A. E. W. Mason
forgatókönyvíró: Michael Schiffer, Hossein Amini
zeneszerző: James Horner
operatőr: Robert Richardson
producer: Paul Feldsher, Julie Goldstein, Robert Jaffe, Stanley R. Jaffe, Marty Katz
vágó: Steven Rosenblum


szereplő(k):

Heath Ledger (Harry Feversham)
Wes Bentley (Jack Durrance)
Kate Hudson (Ethne)
Djimon Hounsou (Abou Fatma)
Mohamed Bouich (Elbeszélő)
Campbell Brown (Dervish Ansar)
Daniel Caltagirone (Gustave)
Michael Sheen (Trench)

Rövid tartalom:

A 1890-es években játszódik a történet Szudánban, Afrika egyik legnagyobb angol gyarmatán. Öt fiatal elit tiszt éli unalmas napjait egy vidéki helyőrségben. Egy napon parancsot kapnak: erősítésként hét napon belül Kartúmba kell érniük az ostromolt brit parancsnokság védelmére. Az öt tiszt közül négyen örülnek, hogy végre harcolhatnak. Harry (Heath Ledger) viszont félti életét és jövőjét. Nemrégen jegyezte el magát Ethne-vel (Kate Hudson), egy nyugalmazott tiszt lányával. Lemond rangjáról és a küldetésről. Nem számít azonban környezete heves reakciójára: barátaitól és szerelmétől négy madártollat kap, amelyek a gyávaságot jelképezik. Leendő apósa is kitagadja. Nincs más hátra, mint közben foglyul ejtett barátait kiszabadítania. Kalandos utakon elindul Kartúmba egy helybéli magányos harcos, Abou Fatma (Djimon Hounsou) segítségével.


Vélemény:

Talán nem is adták mozik ezt a filmet,nem értem miért nem?! Nagyon elgondolkodtató,megható és egyben megrázó a film témája! Szerencsére mi nem ismerjük ezt a helyzetet ,hogyan is reagálnánk,hős ként vagy gyáva ként! Heath Ledger-t egyébként is szerettem,és ebben a filmben is fantasztikusan alakítja a szerepét Harry-t,aki csak a szerelmével szeretne maradni. A lányt választotta a háború helyett,és ezért a saját barátai fordulnak ellene.... Nagyon jó alakítás,és felkavaró az egész történet,hogy mennyi mindent megtesz azért,hogy a becsülete szerint cselekedjen!

5/5







Törvénytisztelő polgár


színes, feliratos, amerikai krimi, 108 perc, 2009
Dolby Digital

 


Online nézhető

 (megavideo-s link,72 perces időkorlát van)


rendező: F. Gary Gray
forgatókönyvíró: Kurt Wimmer
zeneszerző: Brian Tyler
operatőr: Jonathan Sela
producer: Gerard Butler, Lucas Foster, Mark Gill, Alan Siegel, Kurt Wimmer
vágó: Tariq Anwar


szereplő(k):

Gerard Butler (Clyde Shelton)
Jamie Foxx (Nick Rice)
Colm Meaney (Dunnigan)
Bruce McGill (Jonas Cantrell)
Leslie Bibb (Sarah Lowell)
Michael Irby (Garza)
Gregory Itzin (Warden Iger)
Regina Hall (Kelly Rice)

Rövid tartalom:

Egy betörés vérengzéssé fajul, az egyedüli túlélőt semmi sem gátolhatja meg abban, hogy megbosszulja szeretteinek halálát. A Törvénytisztelő polgár az Olasz meló rendezőjének új, pörgős akciójelenetekkel teli filmje. Clyde Shelton (Gerard Butler) egy becsületes családapa, akinek feleségét és lányát brutálisan meggyilkolják a félresikerült betörés során. Miután a gyilkosokat elfogják, az ügy Nick Rice (Jamie Foxx), a feltörekvő ügyész kezében landol. Nick az egyik gyanúsítottnak vádalkut, és ezzel együtt enyhe ítéletet ígér, a gyilkos cserébe a társa ellen vall. Tíz évvel később a vádalkut kötött bűnözőt holtan találják, Clyde Shelton rögtön bevallja, hogy ő a tettes. Amikor előzetes letartóztatásba helyezik, figyelmezteti a ranglétrán már feljebb lépett egykori ügyészt, ha nem ismerik el tévedésüket az ügyet tárgyaló kollégáival együtt, minden résztvevő a gyilkosok sorsára jut. Hamarosan megkezdődik a tíz évig tervezett véres sakkjátszma.


Vélemény:

Több filmet is láttam már a bosszúról,de mindet felül múlja számomra ez a film! Izgalmas,pörgős,látványos és hihetetlen...
Csak az igazáért kezdett harcolni Clyde ,a saját fegyverével.... Nem tudok dönteni,hogy Ő pozitív-e vagy negatív szereplő számomra ebben a filmben!
Talán megőrjítette a családjával történtek? Lehet! De kit nem viselne meg egy ilyen dolog?! Hogy pszichopatákká válnánk e? ... Ő azzá vált,de nem ítélkezem...
Mindenkinek ajánlom,hogy nézze meg,aki szeretne egy jó filmet látni!

5/5

Sherlock Holmes


színes, magyarul beszélő, angol-ausztrál-amerikai akciófilm, 128 perc, 2009 (16)

 





Online nézhető


 (megavideo-s link,72 perces időkorlát van)






rendező: Guy Ritchie
író: Arthur Conan Doyle
forgatókönyvíró: Michael Robert Johnson, Anthony Peckham, Simon Kinberg, Lionel Wigram
zeneszerző: Hans Zimmer
operatőr: Philippe Rousselot
producer: Susan Downey, Dan Lin, Joel Silver
látványtervező: Sarah Greenwood
vágó: James Herbert


szereplő(k):

Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes)
Jude Law (Dr. John Watson)
Rachel McAdams (Irene Adler)
Mark Strong (Lord Blackwood)
Kelly Reilly (Mary Morstan)
Eddie Marsan (Lestrade felügyelő)
James Fox (Sir Thomas)
William Hope (John Standish)


Rövid tartalom:

Hogy hívták 1891-ben James Bondot? Természetesen Sherlock Holmesnak (Robert Downey Jr.). A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Ő és hű társa, doktor Watson (Jude Law) Lord Blackwood nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az az egész Brit birodalmat megrázhatja.


Vélemény:

Teljesen másmilyen képet kapunk Sherlock Holmesról ebben a filmben mint eddig! Számomra kicsit meglepő volt ezen megközelítés,de összességében maga a történet,a cselekmények,a színészi játék, nagyon élvezetessé, izgalmassá tették a filmet! Aki szeretné nyomon követni ,hogyan is dolgozik Sherlock Holmes,mindenképp nézze meg ezt a filmet!

5/4



Karate Kölyök


színes, magyarul beszélő, amerikai-kínai akciófilm, 140 perc, 2010 (12)
Dolby Surround

 



Online nézhető


(megavideo-s link,72 perces időkorlát van!)






 rendező: Harald Zwart
forgatókönyvíró: Christopher Murphey, Robert Mark Kamen
zeneszerző: James Horner
operatőr: Roger Pratt
producer: James Lassiter, Jada Pinkett Smith, Will Smith, Jerry Weintraub
vágó: Joel Negron


szereplő(k):

Jaden Smith (Dre Parker)
Jackie Chan (Mr. Han)
Wenwen Han (Mei Ying)
Taraji P. Henson (Sherry Parker)
Zhenwei Wang (Cheng)
Rongguang Yu (Li mester)
Tess Liu (történelem tanár)
Shijia Lü (Liang)


Rövid Tartalom:

A 12 éves Dre Parker (Jaden Smith) Detroitban a legnépszerűbb fiú, aki egyszer csak Kínában találja magát, ahol édesanyja (Taraji P. Henson) új állást kap.
Dre számára az egyetlen pozitív élmény, amit az új környezetben talál, bájos osztálytársa, Mei Ying, akibe azonnal beleszeret - és bár az érzés kölcsönös -, a kulturális különbségek nem könnyítik meg a barátságot. Dre emiatt egyből szembe találja magát Chenggel, a környék kung fu sztárjával, aki elsőre csúnyán elbánik vele.
Drenek nincs kihez fordulnia, teljesen magára van utalva az idegen országban. Egyedül Han úr (Jackie Chan), a karbantartó áll ki mellette, aki titkon kung fu mester, és aki vállalja, hogy felkészíti a fiút a közelgő kung fu bajnokságra. Itt Dre megmutathatja mire is képes valójában, s rájön, hogy akit le kell győznie az nem más, mint önmaga, és a félelmei.



Vélemény:

Nem tartozik a kedvenceim közé Jackie Chan filmjei,bár az elmúlt években már több filmjét is szívesen megnéztem! Tetszett a történet,de talán egy régi film ugyanezen címen már volt! Ugyanezen történettel ha jól emlékszem,és ez egy újra feldolgozás ha minden igaz! Ettől eltekintve szerintem jó hogy újra elővették a filmet,és szerintem jól is sikerült! Nem bántam meg,hogy megnéztem!

5/4

Esti mesék


zínes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2008 (12)
Dolby Digital

rendező: Adam Shankman
forgatókönyvíró: Matt Lopez
zeneszerző: Rupert Gregson-Williams
operatőr: Michael Barrett
producer: Jack Giarraputo, Andrew Gunn, Adam Sandler
vágó: Tom Costain





szereplő(k):

Adam Sandler (Skeeter Bronson)
Dana Goodman (Rose)
Keri Russell (Jill)
Guy Pearce (Kendall)
Teresa Palmer (Violet)
Courteney Cox (Wendy)
Lucy Lawless (Aspen)


Rövid Tartalom:

Skeeter, a harmincas éveiben járó szállodai karbantartó víg kedélyű ember, bár kissé ápolatlan és bárdolatlan. Amikor a frissen elvált nővérének, Wendynek váratlanul el kell utaznia, jobb híján megkéri, hogy esténként vigyázzon a gyerekeire. A végtelen fantáziával megáldott fickó a lefekvéskor előadott történeteivel rabul ejti a kölyköket. Ám az élete egyik napról a másikra fenekestül felfordul, amikor a mesék valami mágikus úton valósággá válnak. Kezdetben szórakoztatónak tűnik mindez, ám kiderül, hogy a boldogságot csak nagyon is valódi nehézségek legyőzésével lehet elérni.


Vélemény:

Adam Sandlert aki szereti,azoknak ez a film is tetszeni fog ! Tipikus Adam Sandleres vígjáték!
Aranyos,humoros!

5/3

Tintaszív


színes, magyarul beszélő, német-angol-amerikai családi kalandfilm, 106 perc, 2008 (12)
Dolby Digital

rendező: Iain Softley
író: Cornelia Funke
forgatókönyvíró: David Lindsay-Abaire
zeneszerző: Javier Navarrete
operatőr: Roger Pratt
jelmeztervező: Verity Hawkes
vágó: Martin Walsh

szereplő(k):

Brendan Fraser (Mo Folchart)
Andy Serkis (Capricorn)
Eliza Bennett (Meggie Folchart)
Paul Bettany (Dustfinger)
Jim Broadbent (Basta)
Helen Mirren (Elinor Loredan)
Rafi Gavron (Farid)


Rövid tartalom:

Ha Mo Folchart felolvas egy történetet, annak szereplői életre kelnek. A könyvkötő különleges képessége azonban rendkívüli veszélyt is rejt, hiszen valaki az élők közül kerül át a könyv lapjaira. Ez történt a feleségével, aki a Tintaszív című könyv rabja lett. Mo megszállottan próbálja megtalálni a könyvet, hogy kiszabadíthassa őt. Kilenc évvel később a regény gonosz alakja, Kaprikornusz elrabolja Mo kislányát, Meggie-t, hogy a segítségével életre keltse szövetségesét, az Árnyékot. Mo a hús-vér és a képzelet szülte segítőtársaival útra kel, hogy megmentse a lányát, és mindenkit visszajuttasson oda, ahová tartozik.


Vélemény:

Először az Esti meséket láttam,azt gondoltam hasonló lehet a történet! Amiben hasonlít,hogy megelevenedik a felolvasott történet,és ennyi! De ez nem vígjáték,inkább családi film! Meseszerű alakokkal, kalanddal,tetszett a látvány világ ,a történet... Ez a film is egy könyv alapján készült,amit még nem olvastam,de ezennel felvettem az elolvasandóak listájára! :)

5/4