2011. január 31., hétfő

Az utolsó léghajlító


színes, magyarul beszélő, amerikai fantasy, 103 perc, 2010 (12)

 

 Online nézhető

 (megavideo-s link,ezért 72 perces időkorlát van)




rendező: M. Night Shyamalan
forgatókönyvíró: M. Night Shyamalan
zeneszerző: James Newton Howard
operatőr: Andrew Lesnie
producer: Scott Aversano, Frank Marshall, Sam Mercer, M. Night Shyamalan



szereplő(k):

Noah Ringer (Aang)
Nicola Peltz (Katara)
Jackson Rathbone (Sokka)
Dev Patel (Zuko)
Cliff Curtis (Firelord Ozai)
Jessica Andres (Suki)


Rövid tartalom:

Levegő, Víz, Föld, Tűz.
Négy nemzetséget köt össze a végzet, amikor a Tűznemzetség brutális háborút indít a másik három ellen. Már egy évszázad telt el, és semmi remény arra, hogy letérjenek a pusztítás útjáról. A harcok próbára teszik Aang bátorságát is, aki rájön, hogy ő az egyetlen Avatar, aki képes mind a négy elemet irányítani. Így hát összeáll Katarával, a Vízhajlítóval, és Katara bátyjával, Sokkával, hogy visszaállítsák háborútól dúlt világuk egyensúlyát.



Vélemény:

A rajzfilm sorozatot,mely Aang történetét követi nyomon,mindig vártam és szerettem,vagyis a férjem a nagy rajongó! Így egyértelmű volt,hogy a mozi változatot is megnézzük majd!!
Elég rossz kritikákat kapott a film,és sajnos még Arany Málnával is 1jutalmazták' az alkotást,de szerintem azért annyira nem volt rossz mint amennyire leértékelték! Igaz,aki ismeri a rajzfilmet az egyértelműen hasonlítgat,de látványelemben nem volt hiány a mozi változatban sem,és azért igyekeztek követni a mese történetét!

5/3.5




Havas Henrik: Méhkirálynő

Valahogy eszembe jutott,hogy ezt a könyvet is elolvastam . Nem nagyon illik a képbe,de most jutott eszembe!



Ebben a könyvben sok minden benne van. Benne van a magyar média, a bulvársajtó, a televíziók, a magyar újgazdag réteg, amelynek egy része nem tudom, milyen indíttatásból, de imád orgiákat rendezni. Ilyen brutális világ van Magyarországon. Lehet erről nem beszélni, csak akkor miről beszélünk. Azt gondolom, ez a könyv, ahogy az előző könyveim közül is sok, mint például a /Szeretők/, a legkevésbé szól a szexről. Arról a társadalomról szól, amely itt szenved a rendszerváltás óta, és egyáltalán nem tud kikeveredni ebből az anyagi és szellemi értelemben vett válságból. Ebben a környezetben az egyik főszereplő például K.A. /Havas Henrik/



Vélemény:

Kíváncsiságból olvastam el,de nem hagyott mély nyomot bennem! Maga az író tökéletesen jellemezte a könyvét,így ennél többet nem szertnék hozzáfűzni!

5/2

A Hős Legendája


A hős legendája

- sorozat -

(Legend of the Seeker, 2008)



Online nézhető

 (megavideo-s link,ezért 72 perces időkorlát van!)



rövid tartalom:

A profécia többek közt azt mondja, hogy születik egy fiú, aki egyszer majd megdönti a gonosz zsarnok Rahl nagyúr hatalmát, és visszahozza az igazságosságot a világra. Rahl épp ezért minden fiút megölet, aki a prófécia által megjövendölt időpontban születik. Nem tudja azonban, hogy Zedd, az Első Rend Varázslója megmentette egyikőjüket, és biztonságos helyre menekítette, nevelőszülőkhöz adta. Ő Richard Cypher, aki eddig egyszerű életet élt, most azonban szembesülnie kell vele, hogy a világ sorsa múlhat azon, mit tesz, és vállalja-e a prófécia által megjövendölt küldetését egy szebb jövőért Kahlan, az Inkvizítor Anya és Zedd, a Varázsló társaságában.

Nemzet: amerikai
Stílus: fantasy, dráma, sorozat

Vélemény:

Ezt a sorozatot kb. 1 éve néztem! Nagyon szeretem a fantasy ,kaland történeteket,így ez a sorozat , Nagyon tetszett! A történet is nagyon jó,a szereplők kiléte is érdekes,és magával ragad az egész történet!! Nem is tudom ki volt a kedvencem,mindenkinek fontos szerepe volt,így mindenki a szívemhez nőtt! Érdekes,hogy újra kedvet kaptam hozzá!! :)


5/5


És most hogy keresgéltem a témában,mert valahogy volt egy érzésem,hogy ez a sorozat is könyv alapján készülhetett,és igen,rátaláltam!!
A Könyv: Terry Goodkind: Az Igazság kardja Sorozat! Ha valakit még esetleg érdekelne,itt megtalálja melyek is ezek! (katt a linkre)

Grimm Tetsvérek


színes, magyarul beszélő, angol-cseh-amerikai fantasztikus kalandfilm, 2005 (16)

rendező: Terry Gilliam
forgatókönyvíró: Ehren Kruger
operatőr: Newton Thomas Sigel
jelmeztervező: Gabriella Pescucci, Carlo Poggioli
zene: Dario Marianelli
producer: Daniel Bobker, Charles Roven
látványtervező: Guy Dyas
vágó: Lesley Walker



szereplő(k):

Matt Damon (Wilhelm Grimm)
Heath Ledger (Jacob Grimm)
Monica Bellucci (Tükör Királynő)
Jonathan Pryce (Delatombe)



Rövid tartalom:

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer két magával ragadó, ám egymással homlokegyenest ellenkező természetű fivér. A cinikus Will és az álmodozó Jacob a napóleoni időkben a német falvakat járja és azt állítják magukról, hogy történeteikkel megszabadítják az embereket mindenféle szörnyűséges lidércnyomástól, ájtatos manóktól és boszorkányoktól. A francia hatóságok azonban rájönnek szemfényvesztő módszerükre és megpróbálják tőrbe csalni őket. Will és Jacob rövidesen olyan világban találják magukat, amely pontos mása az ő fantáziájuk teremtette mesevilágnak.

Vélemény:

Ezt épp tegnap néztem meg! Érdekesen indult,nem igazán tetszett,olyan furcsa volt az egész történet! Nem erre számítottam ,mikor rátaláltam! Igaz nem adtam fel,és végig néztem,és ahogy haladtam a filmmel,egyre izgalmasabb és egyre érthetőbb lett az egész,hogy miről is szól,és végül is hogyan is van párhuzam a meseíró Grimm testvérekkel! Egyszer meg lehet nézni,de igen,végülis másra számítottam,mint amit kaptam!

5/3