2011. február 14., hétfő

Bogyó és Babóca DVD

Rajzfilm/mesefilm gyerekeknek Bartos Erika meséi alapján!

Rövid leírás:

A Bogyó és Babóca mesesorozat egy kis erdőben játszódik, szereplői erdei cimborák, apró bogárkák baráti közössége. A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány. A történetek a gyerekek mindennapjaival foglalkoznak. A sorozatban nagy jelentősége, fontos szerepe van a természet szeretetének, tiszteletének.
A DVD-n szereplő mesék:
A barátság
A fülgyulladás
A szivárvány
A papírsárkány
Télapó
A barlangi pók
Karácsony
Boszorkányok
Egy nap az óvodában
A kis dongólány
Hóember
Tengeri kaland
A tücsök hegedűje

Narrátor: Pogány Judit
Zenél az Alma együttes.


Vélemény:

Mivel Bartos Erika könyvei nagyon tetszettek a fiúknak,így a dvd is nagy siker lett! Ugyan olyan kedvesek a történetek,mint az Anna,Peti és Gergőben,csak itt kedves kisállatok a főszereplők!
Mindenkinek csak ajánlani tudom! A mesék nem hosszúak, kicsi gyereknek is élvezetes,hiszen könnyen érthető,színes,és zenés meséről van szó! Zenél az Alma együttes!

5/5



Leslie L. Lawrence - Holdanyó Fényes Arca



Leslie L. LAWRENCE
HOLDANYÓ FÉNYES ARCA

A történetet egyes szám első személyben előadó főhős az Angol Királyi Rovartani Társaság tagjaként kutatóútra indul Burmába, a Nágaföldre. Küldetésének hivatalosan bejelentett célja rovargyűjtés, de valójában az Interpol megbízásából utazik az amerikai néger Winter hadnaggyal együtt, aki szintén inkognitóban van: szökött katonát és lecsúszott alkoholistát alakít. Igazi megbízásuk az, hogy felderítsék hét nemrégiben eltűnt, csodaszép lány hollétét, - akik közül hat Európából, egy az USA-ból kelt útra, s közös jellemzőjük, hogy mindegyikük azt emlegette indulása előtt: elmegy új életet kezdeni Holdanyóhoz. A két nyomozó a "Paradicsommadár" elnevezésű bárkán ismerkedik meg Santarcangeli atyával, aki a Vatikán titkos megbizottja, s az a feladata, hogy utána járjon a burmai őserdő mélyén levő missziós házban zajló titokzatos eseményeknek. Egy ködös éjszakán a főhős átvágott torkú, a harikrisnaszektához tartozó fiatalembert talál a kabinjában. Ruháit átkutatva kiderül, hogy a svéd bűnügyi rendőrség munkatársa volt az álruhában utazó férfi. Ezt az a nála talált fénykép is valószínűsíti, amely a hét évvel ezelőtt Burmában nyomtalanul eltűnt svéd régész professzornőt, Annemarie von Asche-t ábrázolja. Még ezen az éjjelen léket kap a bárka, de a két nyomozó és a pap az utasokkal együtt nagy kínnal mégis partot ér. A főhős később megismerkedik két nagyon csinos orvosnővel, akikről kiderül, hogy a Lőwenroth-féle szeretetházban dolgoznak. Ide szól a főhős ajánlása is, és ő nem sokat tétovázik: "szegény hajótörött"-ként mutatkozik be, s így kér segítséget Lőwenroth doktortól. Rengeteg kaland után a nyomozók fényt derítenek az eltűnt lányok hollétére és megfejtik Holdanyó rejtélyét is.


Vélemény:

Ezt a könyvet már régen olvastam! A Férjem nagy kedvence Lawrence,így az ő javaslatára kezdtem ebbe a könyvbe! Az az igazság,hogy nem az én stílusom ez a könyv! Milyen is ez a könyv,akik nem ismernék! Sokan meghalnak,mindig gyilkosságokról szól,és nyomozásról,mely mindenféle kalandba sodorja az írót!
Mivel a könyv egyes szám 1. személyben íródott,így Lawrence szemével látjuk a történetet! Lawrence-nek sajátságos a humora,vagy bejön,vagy nem!
Nekem annyira nem vált kedvencemmé! De elolvastam,és nem is mondanám rossznak,de nem hiszem,hogy fogok még Lawrence könyvet olvasni!
Ettől eltekintve a férjem első számú kedvence,Ő az összes könyvét olvasta!
De az én értékelésem alapján,ez a könyv:

5/3