2011. szeptember 16., péntek

Az éhezők viadala

Ha minden igaz Magyarországon 2012. március 22-én lesz Az éhezők viadalának premierje. A Lionsgate filmstúdió fogja megfilmesíteni, aminek én nagyon örülök, mert ők jó filmeket szoktak alkotni.
Én is nagy rajongója vagyok a könyvsorozatnak, úgyhogy remélem a filmben sem fogok csalódni.
Egy kis ízelítő a filmből:






Hanna - Gyilkos természet



Hanna - Gyilkos természet

színes, feliratos, amerikai-angol-német akcióthriller, 111 perc, 2011 (16)


rendező: Joe Wright
író: Seth Lochhead
forgatókönyvíró: David Farr, Joe Penhall, Joe Wright
zeneszerző: Tom Rowlands, Ed Simons
operatőr: Alwin H. Kuchler
producer: Marty Adelstein, Leslie Holleran, Scott Nemes
vágó: Paul Tothill

szereplő(k): 

 
Saoirse Ronan (Hanna)
Cate Blanchett (Marissa Wiegler)
Eric Bana (Erik Heller)
Olivia Williams (Rachel)
Michelle Dockery (Ál-Marissa)
Tom Hollander (Isaacs)
Jessica Barden (Sophie)
Cyron Bjorn Melville


Rövid tartalom:


Hanna (Saoirse Ronan) egyszerű kamaszlánynak látszik. De olyan erős, gyors, ravasz és kitartó, mint egy profi zsoldos katona. Apja, a CIA egykori ügynöke (Eric Bana) az északi sarkkörön túl, Finnország néptelen tundráin nevelte fel. Amikor a férfi úgy érzi, hogy a lány felkészült, visszaküldi a civilizált világba, és egy feladatot bíz rá.
Hanna egy számára teljesen ismeretlen közegbe kerül, amit eddig csak könyvekből ismert. Nyomában a kegyetlen ügynökökkel, és egy titokzatos nővel (Cate Blanchett) a lány egyre közelebb kerül kitűzött célpontjához. Ám eközben egyre többet kénytelen megtudni saját életéről és múltjáról. Pedig, aki eleget tud a múltjáról, az megpróbálja kikövetkeztetni a jövőjét is: és ott vár a legújabb, legnagyobb meglepetés.



Port.hu értékelés: 6,3/10


Vélemény:

A trailer hamar felkeltette az érdeklődésemet így egy jó kis izgalmas akciót vártam. Valóban ígéretesen és sejtelmesen kezdődött a film, ám a kezdeti akciók után valahogy ellaposodott számomra a történet. A főszereplő színésznő, Saoirse Ronan nagyon jól játssza a szerepét. Őt még más filmben eddig nem láttam és így elsőre nagyon jól alakított. A többi karakter is érdekes és a filmnek tényleg van egy sajátos hangulata, de valahogy nekem a végkifejlet se tetszett igazán.
Összességében: egyszer meg lehet nézni a filmet, mert vannak benne eredeti elemek, de nem vált nagy kedvencemmé. A színészi alakítás viszont számomra 5-ös!





Történet: 5/3
Izgalom: 5/3
Színészek: 5/5
Összesen: 5/3