2011. május 21., szombat

Neil Gaiman- Farkasok a falban



Neil Gaiman- Farkasok a falban

Rövid leirás:

Lucy biztos benne, hogy farkasok élnek a házuk falában, és ahogy mindenki mondja: ha a farkasok egyszer kijönnek a falból, akkor vége. A családja azonban nem hisz neki… amíg egy nap a farkasok tényleg ki nem jönnek a falból.
De itt még nincs vége. Sőt, Lucy harca a farkasokkal csak most kezdődik. Egy kellemesen ijesztő, furcsa és féktelen történet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, Dave McKean különleges rajzaival.

Illusztrálta Dave McKean


Vélemény:

Már a könyv megérkezése előtt láttam egy kis részletet a történetből,nagyon kíváncsivá tett egyedisége miatt,alig vártam,hogy a kezembe foghassam.
Amint megkaptam,neki is estem. A könyv rövidsége miatt hamar a végére is értem.
Nagyon érdekes volt,ilyen formában olvasni.
A könyv illusztrációjára nagy hangsúly van fektetve, maga a történet rövidnek tűnt,talán kissé kidolgozatlannak is,de a rajzok egyedisége teljesen szerethetővé tették számomra a könyvet.
Maga az illusztráció, a küllem,a papír lapok,nagyon tetszenek,még felnőtt ként is sokáig szemlélődöm a rajzokon,elő elő veszem,mert a képek kidolgozása teljesen tükrözik számomra Gaiman történeteit...
A kissé elvont, rémmesék íróját... :)



Az igazsághoz az is hozzátartozik,én még nem olvastam ilyen formátumban könyvet (képregényhez tudnám hasonlítani,vagy inkább képeskönyvhöz),így nincs viszonyítási alapom,de az egyedisége miatt számomra szerethető…
Az ötlet az író kislányától való,és gyermek könyvnek készült. Talán azzá is válhatna,hiszen a történet egyszerűsége egy kis gyermeknek teljesen érthető,de a rajzok kissé rémisztővé teszik,ebben látom én Gaiman stílusát,és így válik a könyv teljessé.
Felnőtt fejjel viszont a történet kidolgozatlannak tűnt,nem tudunk elmerülni az írótól megszokott világban,és én ezt nagyon hiányolom.Talán kicsit többre számítottam,de a könyv maga,rendkívül egyedi,mindenképp érdemes többször átlapozni.


Történet: 5/3
Borító,illusztráció: 5/5
Egyediség: 5/5
Kidolgozottság: 5/3
Összesen: 5/4





Köszönöm a könyvet az Agave Kiadónak ,és Lobonak!. 

Itt pedig bele nézhetsz a könyvbe ha kedved tartja!

Mozi ajánló / Forráskód



Forráskód

színes, feliratos, amerikai-francia akcióthriller, 93 perc

rendező: Duncan Jones
bemutató: 2011.április 21.

Főszereplők:



Jake Gyllenhaal
Michelle Monaghan
Vera Farmiqa
Jeffrey Wright
Russel Peters


Rövid leírás:


Colter Stevens százados (Jake Gyllenhaal) egy száguldó vonaton tér magához, és fogalma sincs, hogyan került oda. Egy Christina nevű ismeretlen nő (Michelle Monaghan) ül vele szemben, aki viszont a jelek szerint azt hiszi, hogy ismeri őt. A százados a mosdóba menekül, ahol a tükörbe nézve egy másik ember arcát látja, a tárcájában lévő személyi igazolvány alapján pedig Sean Fentressnek hívják, és tanár. Ekkor hatalmas robbanás rázza meg a vonatot.
A következő pillanatban Colter egy ultramodern elkülönítőben találja magát, ahol egy Goodwin nevű egyenruhás nő (Vera Farmiga) azt követeli, hogy számoljon be mindenről, amit látott. Colter kulcsfontosságú küldetésen vett részt, amelynek célja azonosítani a merénylőt, aki néhány órával korábban elpusztította a vonatot, és aki egy még nagyobb hatóerejű bomba felrobbantásával ezrek megölésére készül Chicago szívében. A "Forráskód" fedőnevet viselő szupertitkos program lehetővé teszi, hogy Colter egy párhuzamos valóságban rövid időre felvegye Sean személyiségét a végzet felé tartó vonaton.
Valahányszor visszatér a szerelvényre, Colternek csak nyolc perce van, hogy megtalálja a merénylőt. Minden alkalommal újabb bizonyítékokra bukkan, de a gyanúsított egérutat nyer. Minél többet tud, annál biztosabb benne, hogy meg tudná akadályozni a robbanást - ha egyszer nem futna ki az időből.


Trailer:


Mozi ajánló / Ismeretlen férfi


Ismeretlen férfi

színes, feliratos, japán-kanadai-amerikai-angol-német-francia thriller, 113 perc

rendező: Jaume Collet-Serra
bemutató: 2011.április 14.

Főszereplők:

Liam Neeson
Diane Kruger
Bruno Ganz
January Jones
Frank Langella


Rövid tartalom:


Dr. Martin Harrist (Liam Neeson) autóbaleset éri Berlinben. Mire a kórházi ágyban magához tér, megváltozik körülötte a világ. A felesége (January Jones) nem ismeri fel, és egy másik férfi azt állítja, hogy ő dr. Harris (Aidan Quinn).
A hatóságok nem hisznek a lábadozó férfinak, neki pedig nincs sok ideje magyarázkodni: titokzatos bérgyilkosok vadásznak rá. Amikor az életét menti és a személyazonosságát próbálja visszaszerezni, talál egy szövetségest (Diane Kruger), aki talán a leggyanúsabb, hiszen látszólag semmi oka sincs, hogy a kétségbeesett férfin segítsen.
Martin gondolkodás nélkül beleveti magát a nyomozásba, miközben saját épelméjűségét, önmagát kérdőjelezi meg. A váratlan események során a doktor egyre közelebb kerül az igazsághoz.


Trailer: 




Mozi ajánló / Rio 3D


Rio 3D

színes, magyarul beszélő, brazil-kanadai-amerikai animációs vígjáték, 96 perc,


rendező: Carlos Saldanha
bemutató: 2011.április 21.

szereplő(k): 
 
Jesse Eisenberg (Azúr eredeti hangja)
Anne Hathaway (Csili eredeti hangja)
Tracy Morgan (Luiz eredeti hangja)
Leslie Mann (Linda eredeti hangja)
Jamie Foxx (Nico eredeti hangja)
George Lopez (Bobo eredeti hangja)
Rodrigo Santoro (Tulio eredeti hangja)
Jemaine Clement (Nigel eredeti hangja)
Carlos Ponce (Marcel eredeti hangja)
Will i Am (Pedro eredeti hangja)

szinkronhang: 

 
Hamvas Dániel (Azúr magyar hangja)
Németh Borbála (Csili magyar hangja)
Galambos Péter (Luiz magyar hangja)
Zsigmond Tamara (Linda magyar hangja)
Rajkai Zoltán (Nico magyar hangja)



Rövid leírás:


Rio de Janeiro csupa szín, csupa kaland, csupa lüktetés. Egyedül Azúr, az elkényeztetett házipapagáj gondolja úgy, hogy jobb a biztonság, a kaland felesleges, a repülés balesetveszélyes. Ám különös, és meghökkentően peches véletlenek sorozata úgy hozza, hogy kipottyan addig kényelmes életéből, és míg körülötte tombol a karnevál, ő kénytelen elfogadni azt, amit Rio adhat: izgalmat, kavarodást, sok új barátot, és előbb-utóbb a repülés örömét.

Trailer: (beágyazás letiltva,így katt a linkre)

Trailer link

Mozi ajánló / Thor 3D



Thor

színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 114 perc,

rendező: Kenneth Branaqh
bemutató : 2011.április 28.


Főszereplők:


Chris Hemsworth
Sir Anthony Hopkins
Natalie Portman
Tom Hiddleston
Kat Denninqs


Rövid leírás:


Thor nagyszabású kalandja kitágítja a Marvel univerzumot a jelenkori Földtől Asgard misztikus birodalmáig. A történet középpontjában a hatalmas Thor áll, az erős, de gőgös harcos, akinek vakmerő tettei miatt újra fellángol egy ősi háború. Ezért Thort száműzik a Földre, ahol az emberek között kell élnie.
Amikor világának legveszélyesebb gonosztevője a legsötétebb erőket küldi a Föld ellen, Thor megtudja, mit jelent igazi hősnek lenni.


Trailer:


Mozi ajánló / A lány és a farkas


A lány és a farkas

színes amerikai-kanadai fantasy,100 perc

rendező: Catherine Hardwicke
Bemutató dátuma: 2011.április 28.

Főszereplők:

Amanda Seyfried
Shiloh Fernandez
Gary Oldman
Max Irons
Lukas Haas

Rövid leírás:

Valerie (Amanda Seyfried) meg akar szökni. Szeret egy fiút (Shiloh Fernandez), de a szülei egy ismerős család gazdag fiának (Max Irons) szánják. Ám azon a napon, amikor a fiatalok nekivágnának az erdőnek, holtan találják Valerie nővérét. A tettes valószínűleg az a vérfarkas, aki régóta a falujukat körülvevő sötét erdőben él.
A fenevad mostanáig megelégedett a helybeliek neki szánt ajándékaival. De felkelt a vérvörös telihold, és a farkas többre vágyik. Újabb és újabb áldozatokat szed, még akkor is, ha tudja, kivívja az emberek haragját.
A falusiak a híres vérfarkasvadászhoz (Gary Oldman) fordulnak segítségért, aki azt állítja: a farkas nappal a faluban élhet. Már csak az a kérdés, ki az.
Valerie sejti, hogy olyasvalaki lehet, aki nagyon közel áll hozzá. Ez teszi őt egyszerre gyanúsítottá, a következő lehetséges áldozattá és csalétekké is.


Trailer:


Mozi ajánló / Halálos iramban-Ötödik sebesség


Halálos iramban-Ötödik sebesség

színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 130 perc,

rendező : Justin Lin
Bemutató: 2011.május 5.


Főszereplők:


Vin Disel
Paul Walker
Dwayne "The Rock" Johnson
Jordan Brewster
Elsa Pataky


Rövid leírás:


Amióta Brian és Mia Toretto kiszabadította Domot a fogságból, számos határon átsüvítettek, hogy kijátsszák a hatóságokat. Most Rio de Janeiróban húzták meg magukat, és el kell vállalniuk egy utolsó balhét, hogy elnyerjék szabadságukat. Amikor összeállítják a csúcsversenyzőkből álló elit csapatukat, a cinkosok jól tudják, hogy az egyetlen esélyük arra, hogy örökre kiszálljanak, az, ha szembeszállnak a korrupt üzletemberrel, aki ki akarja nyírni őket. Ám nem csak ő van a nyomukban.
A kemény szövetségi ügynök, Luke Hobbs sosem hibázza el a célt. Amikor feladatául kapja, hogy találja meg Domot és Briant, ő és kommandós egysége teljes gőzzel üldözni kezdik hőseinket. De miközben az emberei átszáguldanak Brazílián, Hobbs rájön, hogy nem tudja szétválasztani a jó fiúkat a rosszaktól. Így hát az ösztöneire kell bíznia magát, hogy sarokba szoríthassa zsákmányait, mielőtt valaki más ejti őket.


Trailer:



Mozi ajánló / Karib-tenger kalózai 4.


Karib-tenger kalózai 4. / Ismeretlen vizeken

Rendező: Rob Marshall
Játékidő: 141 perc
Hazai bemutató: 2011.május 19.

Főszereplők:

Johnny Depp
Penélope Cruz
Ian McShane
Geoffrey Rush

Rövid leírás:

Johnny Depp ismét Jack Sparrow kapitány bőrébe bújik az akciódús történetben, mely igazságról, cselszövésekről, az ifjúságról és a halálról mesél.
Amikor Jack múltjából felbukkan egy nő (Penelope Cruz), elbizonytalanodik, nem tudja, hogy ez igaz szerelem, vagy csak egy szívtelen szélhámos játszik a szívével, felhasználva őt a legendás ifjúság forrása megtalálásához. Angelica kényszeríti, hogy szálljon fel a Queen Anne’s Revenge fedélzetére, mely a rettentő Feketeszakáll (Ian McShane) kalóz hajója, így Jack hirtelen egy olyan váratlan kalandba keveredik, ahol nem tudja kitől is kell jobban félnie: Feketeszakálltól vagy a nőtől a múltjából.

A nagyszerű nemzetközi színészgárda tagja az előző részekből már jól ismert Geoffrey Rush, a bosszúra szomjas Hector Barbossa kapitány szerepében, Kevin R. McNally, aki Jack Sparrow kapitány régi bajtársát, Joshamee Gibbs-t alakítja, továbbá Sam Claflin egy bátor hittérítő szerepében és Astrid Berges-Frisbey pedig a titokzatos hableány szerepében látható a produkcióban.

A Rob Marshall (Chicago, Egy Gésa emlékiratai) rendezésében készült Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken újra elhozza nekünk azt a felejthetetlen szórakozást, kalandot és jókedvet, amit már jól ismerünk az előző Karib-tenger kalózai történetekből, ráadásul mindezt most 3D-ben élhetjük át.


Trailer:




Mozi ajánló 2011.május 21.-től

Mozi ajánló 

Az ajánlást a Debreceni Cinema City alapján készítem

A mai naptól,hetente tervezem,hogy készítek film ajánló postot,mit is játszanak a Mozik.
Még pontosan nem döntöttem,hogy filmen ként csinálok postot,vagy egy poston belül tárgyalom a filmeket,de így elég hosszú lenne egy post.
Bár ha utol érem magam,akkor mindig csak 2-3 új filmmel gyarapodik az ajánlás,az már elférhet egy postban.
Na majd meglátjuk!
Remélem tetszeni fog mindenkinek ez a kis újítás,és jó szórakozást kívánok magunknak,és minél több jó filmet!!