2011. október 2., vasárnap

Tündérkrónikák 3. Ancsa és RedAngel véleménye

Karen Marie Moning: Hajnalra várva

Mivel mind2 olvastuk a könyvet,így 2 véleményt is olvashattok....



A történet Rövid leírása:

És mutatok neked valamit, ami egészen más,
Mint árnyad, amely reggel lép mögötted,
Vagy árnyad, amely este kél előtted:
Egy marék porban az iszonyatot megmutatom neked.”

MacKayla Lane már nem az a naiv, idealista, divatbolond lány, aki Írország földjére tette gondosan pedikűrözött lábát. A Dublinban töltött néhány hónap megváltoztatta, de még mindig hajtja a bosszúvágy. Tudja, hogy a nővére gyilkosa közel van, de a gonosz még közelebb.

Macnek van egy nagy előnye. Tudja, hogyan találhatja meg a Sinsar Dubh-t, amelyért tündérek és emberek egyaránt készek gyilkolni, de ez az ősi, mágikus könyv annyira gonosz, hogy mindenkit megront, aki csak hozzáér.
Az árulás légkörében már nem tudni, ki az ellenség és ki a barát. Veszélyes háromszög alakul ki Mac, egy kielégíthetetlen étvágyú, halált hozó szextündér és a titokzatos Jericho Barrons között.

Barrons megtanítja használni újonnan felfedezett adottságát: látja a tündéreket, sőt akár megölni is képes a máskülönben halhatatlan lényeket, megérzi a varázserejű tündérrelikviák közelségét, köztük az egymillió éves Sötét Könyvét, a Sinsar Dubh-ét, amelynek tulajdonosa kezében tartja a világ sorsát. Dublinban eluralkodik a káosz , az idő egyre fogy. Közeledik az év világos és sötét felét elválasztó nap, amikor a legkönnyebben lehet közlekedni a világok között. Halloween őrületes éjszakáján Dublinban elszabadul a pokol, Mac pedig ezúttal teljesen magára marad a sötét erőkkel szemben...



Vélemény / RedAngel:

Az első három rész közül eddig ez tetszett a legjobban. A vége annyira, de annyira meglepő, lehengerlő, megdöbbentő, hogy nehéz visszaemlékezni, mi is történt. Ez a könyv egyszerűen remek.
Nagy örömömre Mac karaktere teljesen jó irányba fejlődik. Egyre jobban kihasználja képességét, egyre ügyesebb a harcok során. A levegő izzik és már várom, hogy mikor robban a bomba Barrons és Mac közt. V'lane továbbra is nyomul Macre bár igazából nem tudom milyen célok vezérlik őt. Csak meg akarja kapni Mac-et vagy ennél többről van szó? Egyáltalán lehetne ennél többről szó?

Barrons szuper-titokzatos, arrogáns, beképzelt alak, de nincs mit tenni teljesen elcsábítja az ember lányát. Nem lehet eldönteni mi is ő. Ember, tündér vagy valami teljesen új faj? A vámpírt én mondjuk kizárnám, de jót nevetnék ha később kiderülne hogy az. Barrons szerintem azért ennyire lehengerlő és azért szeretjük annyian mert érezzük, hogy azért ő valamilyen szinten jó.  Ha vészhelyzet van akkor többnyire mindent megtesz, hogy megmentse Mac-et. De vajon csak azért teszi, mert szüksége van a képességére, hogy megtalálják a Sinh Sar Duhr-t? Bár még igazából azt se nagyon lehet tudni, hogy miért kell neki a könyv.
Szóval alapvetően semmit nem tudunk meg még mindig Barronsról. Az írónő nagyon ügyesen kerüli a témát ezzel fenntartva a maximális kiváncsiságot..

Ebben a részben kiderül, hogy Halloween éjszakáján a világokat elválasztó falak akár le is omolhatnak, ami az emberi világ leigázását jelentené és gyakorlatilag a tündérek győzelmét. Természetesen azonban többen is vannak, akik igyekeznek megerősíteni a falakat különböző eszközökkel. Mikor már a vége fele jártam próbáltam elképzelni vajon, hogy végződik ez a Halloween éjszaka. Nos akármit is gondoltam a befejezés teljesen kiszámíthatatlanul ért. Nem árulok el semmit csak annyit hogy megdöbbentő!!!
Aki elolvassa ezt a részt az számoljon azzal, hogy hihetetlenül  fogja várni a folytatást. Én például nem tudtam várni a magyar fordításra így már angolul olvasom a folytatást. Nekem ez a könyv KEDVENC!





Történet 5/5*
Karakterek: 5/5*
Izgalom: 5/5*
Borító: 5/4
Összesen: 5/5*




Vélemény / Ancsa: 

A sorozatot én ajánlottam RedAngelnek és örülök,hogy ő is megkedvelte Mac-et,Barronst és Moning különös világát.....
A 3. könyvvel kapcsolatban viszont,kicsit eltér a véleményünk,igaz csak egyetlen dologban,a befejezésben.
Az egész történet nagyon izgalmas,sok-sok új információval ami nagyon pozitívvá tette számomra a 3. kötetet és nagyon érdekesre sikerült az egész történet.A szálak bonyolításában, fűzésében az írónő nagyon jó, hiszen teljesen fenntartja az olvasó érdeklődését és kíváncsiságát...
Vannak vicces helyzetek,amin jót mosolyogtam pl. a MacHalo egy rendkívül hasznos,de vicces találmány:


Mac Halo

Ami viszont kevésbé tetszett, a könyv befejezésének kurtasága. Kicsit zavarossá is vált számomra és nem értettem az egész kialakult helyzetet...

Spoiler

Először is,már az előző részekben sem értettem miért kell egyáltalán ez a szextündéres dolog,ami egyáltalán nem erotikus,a kényszerből átélt szexuális vonzalom... Hogy mi ezzel az írónő szándéka,még mindig nem tudom?!! Na de ezt nem feszegette túl mélyen,így még azt gondoltam na jó,mások vagyunk de szerencsére nem főtémája a könyvnek..
Na de most...így lezárni egy nagyon jó,izgalmas történetet??!! Értem én,hogy sokkolónak szerette volna a befejezést,ezzel ösztönözve az olvasó közönséget arra,hogy akarják a folytatást,de számomra maga a helyzet megformálása az ami mindenképp levon a könyv élményéből. Már az ötlet is bizarr,de legalább másképp lenne tálalva!
A helyzet egyáltalán nem erotikus,ha annak szánta az írónő,szerintem egyáltalán nem sikerült!
Ha az erőszakra, az olvasó kíváncsiságára tette a hangsúlyt ,ez bejött,de nálam inkább felháborodást ért el, mert a helyzet pikantériáját sem tudom dícsérni,inkább betegesnek,kissé gyermetegnek tudnám nevezni,mert erotikát vártam....és sehol semmi.
Szerintem igenis hiányzik egy kevéske erotika a könyvből,de nem ebben a formában,és nem így félbe vágva.....

Spoiler vége

Szóval teljesen fel vagyok dúlva,a hirtelen befejezéstől, attól,hogy se füle-se farka!
Egyszer még olvasom,izgulok,teljesen magával ragad és még fel sem eszméltem,nincs több sor,nincs több betű....
Pedig Kedvenc lehetett volna!!!

Történet: 5/4
Izgalom: 5/5
Karakter: 5/5
Borító: 5/4
Befejezés: 5/2
Összesen: 5/4

Újabb kép,melyet RedAngel talált:

Mac &Barrons

The Big Bang Theory- Agymenők

Agymenők



Most egy olyan sorozatot szeretnék nektek ajánlani, amit én nagyon megszerettem, pedig egyáltalán nem vagyok egy fizikus alkat. Hogy miért is mondom ezt? Nos mert ez a számomra nagyon kedves vígjáték sorozat 4 fizikusról és egy szöszi (színészjelölt) pincérlányról szól. Az Agymenők már több díjat is nyert köztük pl. két Emmy díjat és Golden Globe díjat is. Nézzük a tartalmát:

Az Agymenők (eredetileg angolul The Big Bang Theory, am. A Nagy Bumm-elmélet) amerikai televíziósorozat, műfaja szituációs komédia. Készítői Chuck Lorre és Bill Prady, akik egyben vezető producerei a sorozatnak, Lee Aronsohn és Steve Molarov vezető írókkal együtt. A sorozat első adása 2007. szeptember 24-én került adásba az amerikai CBS csatornán. Az eredeti amerikai változat és a magyar szinkronos részek is nevetés hangsávval együtt kerültek vetítésre.
A történet a kaliforniai Pasadena városában játszódik. Itt él egy albérletben a két főszereplő Caltech-tudós: a kísérleti fizikus Leonard Hofstadter és az elméleti fizikus Sheldon Cooper. Két legjobb barátjuk is állandó szereplője a sorozatnak: Howard és Rajesh. Életüket mindjárt az első epizódban felforgatja egy csinos, szőke pincérlány, Penny érkezése a szemben lévő albérletbe. A négy zseni gondolkodásmódja és „geeksége” merőben eltér az átlagos életet élő lány életvitelétől, ami a poénok fő forrásává válik.
A sorozat fő értékét a humoron túl az adja, hogy két eltérő közösséget egyfajta kulturrelativista módon képes bemutatni. Penny az egyik epizódban jut arra a felismerésre, hogy Sheldonék a maguk világában ugyanolyan menők, mint az ő közönséges világában a sztárok. Leonardot egészen szerethető figuraként sikerül eladni, és Sheldon minden egzotikusságával egyetemben részben mindenkinek elfogadható főszereplő. Ezáltal a közemberek számára sikerül egy kicsit közelebb hozni az elvont tudósokat.



Vélemény:

Számomra a legviccesebb és legelvontabb figura Sheldon. Annyira antiszociális alkat, annyira kocka hogy az már jó.Tényleg egyedi és hihetetlenül fura figura. De a többieket se kell félteni. Leonard is elvont, bár még talán ő a leghétköznapibb szereplő a négy srác közül. Próbálja megtalálni a szerelmet és nem csak férfias ösztöneinek kielégítését. Nem úgy mint Howard, aki mindenkinél bepróbálkozik, de enyhén szólva is béna a csajozás terén. A helyzeten ráadásul az sem segít, hogy még mindig a kibírhatatlan anyjával él. Rajesh az indiai fiú pedig egyszerűen képtelen megszólalni csinos lány(ok) közelében. Ez már önmagában  is elég vicces, hát még amikor rájön, hogy alkohol hatására azonban oldódnak a gátlásai. Penny ebbe a kis csapatba csöppen bele, amikor Sheldonékkal szembeni lakásba költözik és ezzel felkavarva a fiúk kockulós, lányoktól mentes életét. Ha kedvetlen vagyok vagy egy jó kis komédiára vágyok mindig ezt a sorozatot nézem. 
A sorozat már 4 évaddal rendelkezik és nemrég el is kezdődött az 5. évad vetítése angolul. Aki szeretné azok online is nézhetik itt.

Történet: 5/5
Szereplők: 5/5
Poén: 5/5*
Összesen: 5/5