2011. szeptember 21., szerda

Szerelem és más drogok

Szerelem és más drogok

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 115 perc, 2010 (16)








rendező: Edward Zwick
író: Jamie Reidy
forgatókönyvíró: Edward Zwick, Charles Randolph, Marshall Herskovitz
zeneszerző: James Newton Howard
operatőr: Steven Fierberg
producer: Pieter Jan Brugge, Marshall Herskovitz, Charles Randolph, Scott Stuber, Edward Zwick
executive producer: Margaret Riley
vágó: Steven Rosenblum

szereplő(k): 

 
Jake Gyllenhaal (Jamie Randall)
Anne Hathaway (Maggie Murdock)
Josh Gad (Josh Randall)
Oliver Platt (Bruce Jackson)
Natalie Gold (Dr. Helen Randall)
Hank Azaria (Dr. Knight)
Judy Greer (Cindy)
Jaimie Alexander (Carol)
Scott Cohen (Dr. Ted Goldstein)
George Segal (Dr. James Randall)
Katheryn Winnick (Lisa)


Rövid tartalom:


Jamie (Jake Gyllenhaal) sármos pasi, nincs nő, akit ne kapna meg, ha akar. És ő mindegyiket akarja - miközben a munkájában is örökké győzelemre tör: gyógyszerekkel kereskedik, és már nagyon várja a nagy fogást. Azután találkozik Maggie-vel (Anne Hathaway), aki más, mint az addigi könnyű kalandjai. Meghódíthatatlan szabad szellem, aki nem hagyja, hogy bárki vagy bármi az útjába álljon. A páros vad, szenvedélyes, és kiszámíthatatlan viszonyba keveredik egymással.
Jamie, aki képtelen bármiféle elkötelezettségre, kisebb válságba kerül, mikor kapcsolatuk komolyra kezd fordulni. Maggie is egyre jobban vonzódik hozzá, bármennyire is küzd az érzései ellen, és az ellen, hogy ez a szerelem mindent megváltoztathat körülöttük.


Port.hu értékelés: 6.9/10


Vélemény:


Cselekmény leírást tartalmaz!!!


Eléggé megosztotta ez a film a néző közönséget... és ami így hat,az a film tudhat valamit.
Én sajnálom,hogy nem néztem meg hamarabb ezt a filmet,hiszen elgondolkodtató a film fő mondanivalója.
Olyan dolgokba kötöttek bele véleményezők,ami arra utal számomra,hogy ők nem néztek még szembe egy súlyos beteg emberrel,aki semmi másra nem vágyik jobban,mint hogy újra hétköznapi életet élhessen....
Ekkor jut eszembe,hogy hálásnak kell lennünk azért,hogy a hétköznapi problémáktól eltekintve,nem kell egy ilyen súlyos helyzettel szembesülnünk...


De pár szó magáról a filmről:


Jamie,egy hétköznapi srác,aki kihasználja adottságait a lányoknál,utálhatjuk is érte,ha úgy tetszik...
Maggie,egy fiatal lány,akinek szembesülni kellett betegségével,de Ő próbálja élvezni az életet és nem a betegségére fókuszálni.
Ők ketten találkoznak és szexuálisan túlfűtött kapcsolat alakul ki közöttük,semmi kötelezettséggel,de persze a sors megint közbe szól és másképp alakulnak a dolgok...
Mondhatni láttunk már ilyet,de nekem annyira szimpatikus párt alkottak ők ketten,és annyira átérzem az Ő szerelmüket...Hogy mi is játszódhat le Maggieben és miért taszítja el magától Jamiet...
Talán csak azok érthetik ezt meg,vagy értékelhetik a történetet,akiknek megadatott az,hogy igazán szeressenek valakit...


De ez a történet,nem csupán szomorú szerelmes dráma,mert nagyon szórakoztató helyzetek adódnak, a szexuális túlfűtöttséget pedig még nem is említettem.
Így vekengek,milyen is a film műfaja,romantikus vígjáték?-a drámai szál miatt ez kissé talán túlzás ,de végül is lehet, mert a film hangulata mindenképp pozitív és szórakoztató.
És ami igazán jóvá,és különlegessé teszi,az a történet drámaisága és mondanivalója.
Úgy gondolom ezt mindenkinek meg kellene néznie,mert ezzel a filmmel nagyon jót alkottak!
A színészek is teli találat volt, bár kicsit megleptek,hogy vállalkoztak a meztelen jelenetekre...mert eddig még sosem láttuk őket ennyire pikáns szerepkörben. De egyáltalán nem fogtak ezzel mellé,sőt.....

Romantika: 5/5
Mondani való: 5/5
Erotika: 5/5
Színészi játék: 5/5
Összesen: 5/5




Vendég Blogger - RedAngel bejegyzése - Jean M. Auel - A barlangi medve népe


Jean M. Auel: A barlangi medve népe 






Bejegyezte:





Rövid Leírás:

Valamikor az emberiség hajnalán egy aprócska kislány és egy kicsiny törzs küzd az életben maradásért. Útjaik összetalálkoznak, sorsuk összefonódik, jóllehet a szőke, sudár termetű, nyúlánk Ayla minden tekintetben elüt a Barlangi Medve népének görbe lábú, kiugró homlokereszű, szőrös testű tagjaitól… Egy távoli elődünk és letűnt Neander-völgyi rokonaink mindennapi élete elevenedik meg ebben a nem mindennapi történetben, mely – csakúgy, mint valamennyi ember története az azóta eltelt 30 ezer évben – a szeretet és a gyűlölet, az egymásrautaltság és a széthúzás a boldogság és a tragédia, a múlt és a jövendő folyamatosságának és összeütközésének hőskölteménye. Mindenekelőtt pedig Ayláé, aki akaratával, kitartásával, ügyességével minden különbözősége ellenére is elfogadtatja magát a törzzsel, miközben érzékeny, okos, önálló,a saját útját járó nővé cseperedik.

Vélemény:

Ezt a könyvet nyáron olvastam és Ancsától kaptam kölcsönbe. Úgy gondoltam ez a röpke 590 oldal kitart majd a nyáron. Nem olvastam eddig soha őskorban játszódó történetről, ezért arra gondoltam, hogy majd utazáskor vagy a strandon majd előveszem és szép lassan elolvasom. Ez nem így történt. Négy nap alatt kiolvastam, annyira nem tudtam lerakni. A világ teljesen megszűnt körülöttem.
Ezelőtt a könyv előtt főleg fantasy könyveket, vámpíros, tündéres szerelmes könyveket bújtam. Nos ez a könyv üdítőleg hatott az elmémre.
Az írónő stílusa hihetetlenül megtetszett és a főszereplő Ayla karaktere is teljesen magával ragadott. Nagyon részletes leírások vannak a könyvben az őskori életmóddal kapcsolatban úgy mint vadászat, növények, öltözködés, sámán varázslatok, törzsi életben a nők férfiak szerepe és még folytathatnám. De még mielőtt megijedne valaki nem ismeretterjesztő könyvről van szó. Ugyanakkor mégsem szerelmi történetről. Nehéz szavakba önteni hogy mégis milyen könyv ez. Talán ha egy szóval kellene jellemeznem akkor azt mondanám KIVÁLÓ!

A könyvből régebben film is készült, amit megnéztem és bevallom ha nem olvastam volna a könyvet nem sokat értettem volna belőle. Ugyanis a filmben keveset beszélnek lévén, hogy az őskorban az emberek kevés hangot, szót használtak és inkább kézmozdulatokkal árnyalták a beszédüket. Ez a filmben is így történik ám, aki nem olvasta a könyvet, annak a film hatalmas csalódás és soha az életben nem akarja többet megnézni.


A barlangi medve népe egyébként a A föld gyermekei könyvsorozatnak az első kötete, ami 1980-ban jelent meg. Amit egyszerűen nem értek az az, hogy ezt a könyvsorozatot, hogy- hogy nem adták ki eddig magyarul! Külföldi rokonom teljesen le volt hűlve, hogy én még csak az első könyvet olvasom, holott ő most olvassa a befejező részt, ami a sorozat 6. könyve és állítása szerint ez nagyon ismert könyvsorozat.
Nos mindegy ez már így alakult. Örülök, hogy az Ulpius kiadó elővette ezt a remek sorozatot és hogy nemsokára megjelenik a 2. könyv is, aminek a címe: A lovak völgye.



Ajánlom a könyvet azoknak, akik már kicsit megunták a sok vámpíros regényt és egy kis szünetet szeretnének tartani vagy azoknak, akiket érdekel hogyan élhettek őseink anno jó pár évvel ezelőtt.
Azoknak viszont kifejezetten nem ajánlom, akik szerelmes, akciós, kifejezetten pörgős könyvre vágynak. Mert bár számomra pörögtek az események, de gyakran vannak hosszabb leírások a könyvben, ami sokakat untathat, ha egyáltalán nem érdeklődnek a történelem, őskor iránt.


Történet: 5/5
Borító: 5/4
Egyediség: 5/5
Karakterek: 5/5
Összesen: 5/5*







Tündérkrónikák 1-2.

Ahogy én gondolom: Tündérkrónikák 1-2.









Mivel már Ancsa ismertette a Tündérkrónikák 1-2. tartalmát és értékelését én úgy gondoltam ezt már nem fejteném ki. Aki esetleg még nem ismerkedett meg Karen Marie Moning Tündérkrónikák nagysikerű bestsellerével azok bővebb információt találhatnak itt.

Vigyázat enyhén Spoileres gondolatok következnek!!

 Amikor először meghallottam, hogy Tündérkrónikák nos bevallom a Csingiling jutott eszembe. Így utólag már tudom, teljesen el voltam tájolva. Nem gondoltam volna hogy a tündérek lehetnek gonoszak is. Nos ez először fura volt. Megbarátkozni a gondolattal, hogy a tündérek rosszak és mi a világunkat akarják. Végül az írónő azért tett róla, hogy legyenek kevésbé gonosz, kissé jóságos tündérek is úgy mint pl V'lane. Bár nem akarom elkiabálni mert szinte minden szereplő titokzatos a műben. Leginkább Barrons...

Na de ne ugorjunk ennyire előre. Mivel már a negyedik könyvet olvasom angolul így kicsit visszaolvastam, hogy mi is volt az első reakcióm a Keserű ébredéssel kapcsolatban.
Totál kiakadtam főhősünk, Mac jellemén. A valóságban sajnos pont az ilyen embereket nem bírom és egyszerűen végigfut a hátamon a szőr, ha ilyen Pink Mac lánnyal kell beszélgetnem. De ahogy olvastam az értékeléseket mások se nagyon voltak oda érte. Ha engem szörnyszülött tündérek üldöznének és azt se tudnám kivagyok, mi vagyok, akkor nem az lenne a legnagyobb problémám, hogy letört a rózsaszín körmöm és hogy mikor lehet rajtam full rózsaszín ruci megint. Ja és biztos nem fognám vissza magam amikor káromkodok mert valaki teljesen átvágott.

A történet azonban lenyűgözött, számomra újszerű volt és éppen ezért olvastam tovább a folytatást. Az Álom és valóságban Mac már sokkal szimpatikusabb. Kezd felnőni a feladathoz és próbál önállóvá válni, amit azonban Barrons nem igazán enged. Ahogy én éreztem kezdett kialakulni egy Barrons - Mac -V'lane háromszög, amit nem kifejezetten szerelmi háromszögnek mondanék mert nagyon úgy tűnik mintha mindannyian utálnák egymást és csak az érdekek kötik össze őket, de hát az utálat és szeretet között nagyon vékony szál húzódik... Ebben a részben már kezdtem elcsábulni... Éreztem, hogy ezt a  könyvet már nehéz letenni. Néha az írónő ismételte a dolgokat, gondolom azért hogy tisztázza, hol járjunk a cselekményben, ami bevallom kicsit zavaró volt. Ugyanakkor mégis azt éreztem a végén, hogy rögtön olvasni akarom a következő részt.

Már korábban említettem, hogy Barrons milyen titokzatos. Nos olyannyira titokzatos, hogy az már jó. Teljesen imádom a karakterét. Talán a True Blood sorozatból Ericet szeretem még ennyire de nem hiszem. Barrons mindenkit felülmúl. Aki  imádja Barronst és a Tündérkrónikákat, azoknak ajánlom kedves blogtársunk, Katamanó blogját ahol többek közt olvashatunk Barrons interjút és erotikus történetet is Barrons szemszögén keresztül.

Nos mindent egybevetve. Az első könyv kicsit döcögősen indult, de a második könyv végére nagyon megszerettem a Tündérkrónikákat. Tudom ajánlani mindenkinek.

Természetfeletti, titokzatos, erotikus, izgalmas!---Ezekkel a szavakkal tudnám legjobban jellemezni.