2011. január 26., szerda

True Blood Mánia-04. Vérszag


HARRIS, CHARLAINE-Tru Blood 4.

Az igaz barát nem iszik a barátjából


rövid leírás:

Vajon mit keres Eric, a vámpírok vezére éjnek idején meztelenül az utcán? Sookie egy kis nyugalomra vágyik, de a kisvárosba érkező gonosz és mindenre elszánt boszorkányok egyszerűen ellopták Eric emlékeit, így segítségre szorul. Sookie vámpír szerelme Peruban üdül, miközben a nem hétköznapi képességekkel megáldott pincérlány a boszorkányok, az éhes vérfarkasok és a bosszúszomjas vámpírok összecsapásának kellős közepén találja magát...

Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve.

„Pikánsan pokoli”
- Dallas Morning News
Vélemény:

A Tru Blood könyv sorozatból ez tetszett nekem legjobban!! Hogy miért? nem is tudom igazán! Ami biztos,eddig Eric volt számomra a legnagyobb kérdőjel! Nem is tudtam igazán,hogy szeressem e vagy sem! Ezután a könyv után végre tudtam dönteni,és talán ő lett a kedvencem a történetben! Ugyanis újra rá jöttem,mi nők,imádjuk a rossz fiúkat,mert tudjuk a titkukat...

5/5

True Blood Mánia-03. Holtak Klubja




Rövid leírás:


Sookie vámpír szerelme eltűnt. Bill hivatalos útra indult, de Sookie női megérzése hamar beigazolódik, amikor is Bill főnöke bevallja, hogy egy csábos vámpír már régóta feni a fogát a pincérlány fiújára. A vérfarkasok segítenek bejutni Sookie-nak a hírhedt klubba, ahol senki nem az, aminek látszik. A nyomozás egyre veszélyesebb fordulatokat vesz, és ha nincs Elvis, az újdonsült vámpír, akkor Sookie nyaka is hamarosan két sebbel lesz gazdagabb...

Charlaine Harris magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve.

Egy harapás nem elég... Vámpírrománc, túlfűtött erotika, titokzatos gyilkosságok, ördögűzés, alakváltók és vámpírok minden mennyiségben.(libri.hu)

Vélemény:

Nem tudok mit írni,ezt is el kellett olvasnom!

5/4

True Blood Mánia-02. Élőholtak Dallasban


Rövid leírás:


Az igaz barát nem iszik a barátjából

Sookie nagy bajba került. Megmérgezte egy fenevad, így végső elkeseredésében a vámpírok segítségét kéri. Ennek azonban ára van; a vámpírok Dallasba viszik, ahol telepatikus képességével fel kell kutatnia egy eltűnt fajtársukat. Sookie belemegy az alkuba, egy feltétellel: az embereknek nem eshet bántódása. Az ígéret hamar semmivé foszlik, amikor egy ínycsiklandó szőkeség keresztezi az éhes vérszívók útját...

CHARLAINE HARRIS magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve.

„Pikánsan pokoli”
- Dallas Morning News


Vélemény:

Letehetetlen letenni,kérem a következőt!

5/4

Tru Blood Mánia-Sorozat 2.évad



Újabb szereplővel bővül a gárda ,a Bacchánsnővel ! Ő aztán megkeveri a dolgokat,az egyébként sem nyugalmáról elhíresült Bon Temps városában!! Részleteket nem szeretnék írni,hiszen aki bele szeretett az 1. évadba,úgy is megnézi a 2.évadot is!!


Vélemény:

Újra sikerült hozniuk,ugyanazon élményt mint az első évadnál,legalábbis számomra!! Imádtam, és egy két szereplőről elkezdtem másképp vélekedni!

Szigorúan 18 karikás!!!!!

5/5

Tru Blood Mánia-A sorozat 1.évad


színes, magyarul beszélő, amerikai filmsorozat, 2008

rendező: Alan Ball, Scott Winant, Michael Lehmann
író: Charlaine Harris
forgatókönyvíró: Alan Ball, Raelle Tucker, Charlaine Harris
operatőr: Matthew Jensen, John B. Aronson, Checco Varese
zene: Nathan Barr
producer: Alexander Woo
executive producer: Alan Ball
vágó: Michael Ruscio, Peter B. Ellis



szereplő(k):


Anna Paquin (Sookie Stackhouse)
Stephen Moyer (Bill Compton)
Ryan Kwanten (Jason Stackhouse)
Rutina Wesley (Tara Thornton)
Sam Trammell (Sam Merlotte)
Nelsan Ellis (Lafayette Reynolds)
Alexander Skarsgard (Eric Northman)


Rövid tartalom:

A tömeggyártott szintetikus vér feltalálásának köszönhetően a vámpíroknak nincs szükségük többé emberekre, hogy napi szükségleteiket fedezzék, és - ha kényelmesen nem is, de szabadon - sétálhatnak halandó társaik között. Bár azáltal, hogy embertársaik lekerültek étlapjukról, legendabeli szörnyetegekből egyik percről a másikra hétköznapi polgárokká váltak, az éjszaka világából még mindig nem törhetnek ki. Sokan aggodalommal fogadják, hogy ezek a teremtmények előbújtak koporsóikból, s most köztük élnek. A világ vallási vezetői és kormányhivatalnokai már eldöntötték, kinek az oldalára álljanak, azonban Bon Temps, a louisianai kisváros még gondolkodik.

Sookie Stackhouse pincérként dolgozik a kicsi, ámde otthonos Merlotte's bárban. Bár Sookie első pillantásra hétköznapi lánynak tűnik, nem éppen átlagos képességgel bír: képes olvasni mások gondolataiban, s ez folyamatosan felforgatja a lány életét. Ha ez nem lenne elég hátrány ahhoz, hogy egy louisianai kisváros szűk közösségébe beilleszkedjen, egyszer csak betoppan életébe a Merlotte's első vámpír vendége, a 173 éves Bill Compton - s a két kirekesztett között azonnal komoly vonzalom alakul ki.



Vélemény:

Nagy kedvencem volt,végig néztem az összes részt!! Minden meg van benne ami egy jó vámpír sorozathoz kell,izgalom,vérontás és persze erotika!! Ezért minimum 16 karikás!! :)
Aki hasonlítgatni szeretné a Twilight sorozathoz,ne tegye!! Semmilyen oldalról nem hozható párhuzamba vele!! Az inkább tini,szerelmes történet,míg ez,sokkal érettebb szemszögből közelíti meg a vámpírságot!!

5/5


True Blood Mánia-01 Inni és Élni hagyni




Magyar cím: Charlaine Harris: Inni és élni hagyni (True Blood 1.)
Megjelenés éve: 2001
Eredeti cím: Dead Until Dark
Sorozat: TrueBlood (The Southern Vampire Mysteries)

Rövid tartalom:

Az igaz barát nem iszik a barátjából Sookie Stackhouse pincérnő a louisianai Bon Tempsben. Csinos, de csendes lány, aki nem jár el szórakozni. Oka van rá. Sookie ugyanis olvas mások gondolataiban. Bill magas, sötét hajú, jóképű srác – és a lány egy árva szót sem hall a gondolataiból. Tehát pontosan az a fajta pasi, akire egész életében várt... Azonban Bill szörnyű titkot rejteget; ő ugyanis vámpír. Váratlanul Sookie egyik kolléganőjét megölik, nem is akárhogyan – miközben megátalkodott vámpírok csoportja veszi üldözőbe Billt. Az idegeneknek tervei vannak Sookie-val, a kérdés csupán az, ki tudja jobban és gyorsabban kihasználni emberfeletti képességeit. CHARLAINE HARRIS a világ sötét oldalára kalauzol minket. Magával ragadó bestsellerében mesterien népesíti be világunkat vámpírokkal, nem kevés humorral és izgalommal fűszerezve.


Vélemény:

Előbb kezdtem el olvasni a könyvet,és utána kezdtem nézni a könyvről készült sorozatot!
A könyv nagyon izgalmas,szinte letehetetlen,és mindenféle -képpen folytatnod kell!!
Szeretem a fordulatosságot ,a titokzatosságot,az enyhe erotikát,ez mind-mind meg van ebben a könyvben!



5/5

 

Holdhercegnő


Egy mese is a mai napi film ajánlómhoz!

színes, magyarul beszélő, magyar-angol-francia film, 103 perc, 2008 (12)

 



 Online nézhető

 (megavideo-s link,72 perces időkorlát van!)







rendező: Csupó Gábor
író: Elizabeth Goudge
forgatókönyvíró: Lucy Shuttleworth, Graham Alborough
zeneszerző: Christian Henson
operatőr: David Eggby
producer: Michael Cowan, Meredith Garlick, Samuel Hadida, Monica Penders, Jason Piette, Váradi Gábor, Miskolczi Péter
vágó: Julian Rodd


szereplő(k):

Dakota Blue Richards (Maria Merryweather)
Natascha McElhone (Loveday)
Tim Curry (Coeur De Noir)
Juliet Stevenson (Miss Heliotrope)
Ioan Gruffudd (Sir Benjamin Merryweather / Sir Wrolf Merryweather)
Kis Barabás Zoltán (Dulac)
Augustus Prew (Robin De Noir)


Rövid leírás:

A 13 éves Maria (Dakota Blue Richards) kénytelen hátrahagyni addigi fényűző életét, hiszen örökségül csupán adósságot, és egy réges-régi könyvet kapott édesapjától. A könyv azonban nem mindennapi. Egy titokzatos, ősrégi történetet mesél el, amelyből Maria előtt két család viszálykodása elevenedik meg: a Merryweather és a De Noir családok között folyik a harc a Hold varázsgyöngyeiért. A kislány, ahogy egyre jobban belemélyed a történetbe, úgy döbben rá, hogy Holdfölde veszélyben van.


Véleményem:

Talán a Narnia Krónikáihoz tudnám hasonlítani! Aki szereti a fantasy,családi filmeket,annak ez a film biztosan tetszeni fog!! Látványos,a története is magával ragadó!! Kedvet kaptam a film nézése közben a mese világhoz,és napokig kutattam hasonló filmek után! :)

5/4


Kéjjel-nappal


színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 110 perc, 2010 (12)

 

Online nézhető

(megavideo-s link,72 perces időkorlát van)




 rendező: James Mangold
forgatókönyvíró: Patrick O'Neill
zeneszerző: John Powell
operatőr: Phedon Papamichael
producer: Todd Garner, Cathy Konrad, Steve Pink, Joe Roth
vágó: Quincy Z. Gunderson, Michael McCusker

szereplő(k):

Cameron Diaz (June Evans)
Tom Cruise (Roy Miller)
Peter Sarsgaard (Fitzgerald)
Jordi Mollá (Antonio)
Maggie Grace (April)
Marc Blucas (Rodney)
Paul Dano (Simon Feck)
Viola Davis (George)


Rövid tartalom:

Amikor egy kisvárosi nő (Cameron Diaz) találkozik egy rejtélyes férfival (Tom Cruise), aki láthatóan nem fél semmitől, titkokkal teli, és mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel, azt gondolja talán ő az, ő álmai pasija. Azonban hamarosan gyanítani kezdi, hogy valami nem stimmel, és rájön, hogy a férfi nem más, mit egy profi ügynök. Nincs sok választása, vele kell tartania, és egyszer csak egy árulásokkal, átverésekkel teli helyzetben találja magát. Halálos kalandokon verekszik keresztül magukat, meghökkentő helyzeteket cseleznek ki közös erővel. A túlélésük egyetlen záloga, ha bíznak egymásban. De vajon az ügynök az akinek mutatja magát?


Véleményem:

Nem volt rossz! Sőt,jó volt!! Tom Cruise nem lesz fiatalabb,de ettől eltekintve jó alakítást nyújtott! A történet is tetszett! Könnyed,akció jelenetekben gazdag, humoros,remek kikapcsolódást nyújtott számomra!

10/8

Szinkronnal csak ilyen minőségű előzetest találtam!


MommoHD - Kéjjel-nappal szinkronos előzetes


Salt ügynök


színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 100 perc, 2010 (16)
Dolby Surround

 

Online nézhető

 (megavideo-s link,72 perces időkorlát van)



rendező: Phillip Noyce
forgatókönyvíró: Kurt Wimmer, Brian Helgeland
zeneszerző: James Newton Howard
operatőr: Robert Elswit
producer: Lorenzo di Bonaventura, Sunil Perkash
vágó: Stuart Baird, John Gilroy





szereplő(k):

Angelina Jolie (Evelyn Salt)
Liev Schreiber (Winter)
Chiwetel Ejiofor (Peabody)
Daniel Olbrychski (Vassily Orlov)
Yara Shahidi (Cleo)
Gaius Charles (Todd Bottoms)
Zoe Lister Jones (Zoe Kinnally)
Corey Stoll (Shnaider)


Rövid tartalom:

Evelyn A. Salt (Angelina Jolie) a CIA alkalmazottja, de egy szovjet disszidens felismeri benne az oroszok kémjét: azt állítja, hogy Salt alvó ügynök, aki évek óta arra vár, hogy feladatot kapjon igazi munkaadóitól, és most el is jött az ideje. Hamarosan az USA-ba látogat az orosz elnök, őt kell majd megölnie.
Salt főnökei nem bíznak semmit a véletlenre: azonnal lecsapnának addigi emberükre, ám van egy baj vele: túl jól képezték ki. Az ügynök kicsúszik a gyűrűből, és elmenekül. Az egész CIA a nyomába veti magát, ő pedig a saját és a férje életét is kockáztatja, hogy bebizonyítsa: valaki más az áruló.


Véleményem:

Aki szereti a pörgős,eseménydús akció jeleneteket,azoknak ajánlom! Maga a történet is érdekes,izgalmas,és a látvány elemek is jók! Bár van ami talán már a valóságtól kissé elrugaszkodó,akció jelenetre gondolok,de végül is számomra ez nem rontott a film értékén!!


5/5



Varázslótanonc


színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 103 perc, 2010 (12)
DTS

 

 Online nézhető

 (megavideo-s link,72 perces időkorlát van)



rendező: Jon Turteltaub
forgatókönyvíró: Doug Miro, Carlo Bernard, Matt Lopez
zeneszerző: Trevor Rabin
operatőr: Bojan Bazelli
producer: Jerry Bruckheimer
vágó: William Goldenberg


szereplő(k):

Nicolas Cage (Balthazar Blake)
Jay Baruchel (Dave Stutler)
Alfred Molina (Maxim Horvath)
Teresa Palmer (Becky)
Monica Bellucci (Veronica)
Toby Kebbell (Drake Stone)
Omar Benson Miller (Bennet)
James A. Stephens (Merlin)

Rövid tartalom:

Dave Stutler egy átlagos főiskolás srác, aki épp fizikavizsgájára készül, és szeretne randit kérni álmai nőjétől, Beckytől. Balthazar Blake pedig egy igazi varázslómester, aki a mai, modern Manhattanben tengeti napjait, és próbálja megvédeni a várost ősi ellenfelétől, Maxim Horvath-tól. Balthazar nem boldogul egyedül, így felfogadja tanoncának Dave-et, akiben rejtett mágikus képességeket vél felfedezni. Sajnos ezek az erők túl mélyen lappanganak Dave-ben, aki bár keményen próbálkozik, csak nehezen tudja elsajátítani Blake összetett varázsművészetét. A mágus és segédje azonban keményen dolgoznak azon, hogy visszaszorítsák a sötétség erőit. Az ifjú Stutlernek most minden bátorságára szüksége lesz, hogy túlélje a kiképzést, megmentse a várost, és még a kiszemelt lány szívét is meghódítsa, hogy végül joggal nevezhesse magát igazi varázslótanoncnak.

Véleményem:

Maga a történet tetszett! A Fantasy egyébként is elég közel áll hozzám azt kell mondjam! Nicolas Cage,egyébként is nagy kedvenceim egyike,de szegény főszereplő fiút nem csípem,ezért volt némi fenntartásom,a véleményem továbbra sem változott vele kapcsolatban,de a történet tetszett! Látvány elemekből sem volt hiány! Egyszer mindenképp megéri megnézni!!

10/6

Valentin nap


színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 2010 (12)


 Online nézhető
(megavideo-s link,ezért 72 perces időkorlát van ) 


rendező: Garry Marshall
forgatókönyvíró: Katherine Fugate, Abby Kohn, Marc Silverstein
zeneszerző: John Debney
operatőr: Charles Minsky
producer: Mike Karz, Wayne Allan Rice, Josie Rosen
vágó: Bruce Green






szereplő(k):


Jessica Biel (Kara Monahan)
Anne Hathaway (Liz Corryn)
Bradley Cooper (Holden Bristow)
Jessica Alba (Morley Clarkson)
Julia Roberts (Kate)
Ashton Kutcher (Reed Bennett)
Jennifer Garner (Julia Fitzpatrick)
Jamie Foxx (Kelvin Briggs)
Patrick Dempsey (Harrison Copeland)
Queen Latifah (Erin Patusi)
Shirley MacLaine (Estelle)
Hector Elizondo (Edgar)
Taylor Lautner (Tyler Harrinton)

Rövid tartalom:

Az a sok híresség és az a rengeteg nevetés! Igazi sztárparádét láthatunk ebben a szívmelengető romantikus vígjátékban, melyet a Micsoda nő és a Neveletlen hercegnő rendezője készített. Sorsok ütköznek, kereszteződnek, gabalyodnak újra egymásba egyetlen napon - a szerelmesek napján. Valaki megkéri a kedvese kezét. Egy virágküldemény nem jut el a címzettjéhez. Egy féltve őrzött titok végre napvilágra kerül. A "csak úgy megjelenek, és meglepem a pasim" visszafelé sül el. Csörték, csókok, elhibázott és helyes döntések és még sok más... Akár zöldfülű vagy a szerelemben, akár kiábrándult, ebbe a 19 sztárt felvonultató filmbe egészen biztosan bele fogsz szeretni.

Véleményem:

Aki már látta az igazából szerelem című filmet és szerette,annak ez a film is tetszeni fog! Ugyan úgy párhuzamosan futó szerelmi történeteket láthatunk,ami valami nagy véletlen folytán találkozik valahogy! Kedves,aranyos, romantikus film kedvelőknek kiváló!

10/6

Szinkronnal néztem,de csak felirattal találtam jó minőségű előzetest!

A csúf igazság


színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 96 perc, 2009 (12)
Dolby Digital

rendező: Robert Luketic
forgatókönyvíró: Nicole Eastman, Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith
zeneszerző: Aaron Zigman
operatőr: Russell Carpenter
producer: Kimberly di Bonaventura, Gary Lucchesi, Deborah Jelin Newmyer
vágó: Lisa Zeno Churgin




szereplő(k):
Gerard Butler (Mike)
Nick Searcy (Stuart)
Katherine Heigl (Abby)
Bree Turner (Joy)
Eric Winter (Colin)

Rövid tartalom:

A pasi szerint minden nőt el lehet csábítani. A nő szerint minden nőnek megvan a maga szabad akarata meg józan esze - és mert az egyik egy reggeli tévéműsor gátlástalan, nagyszájú műsorvezetője, a másik meg a producere: fogadást kötnek. A férfi vállalja: bebizonyítja a főnökének, hogy a módszerei hiba nélkül, mindig működnek, azt csábít el, akit akar. És ő történetesen majdnem mindenkit akar. Ha pedig ez kevés volna, azt is vállalja, hogy a nő tanácsadója lesz - és biztos benne, hogy a módszerei működni fognak. A pár marakodva, versengve ismerkedik a csábítás fortélyaival. Egymás büszkeségét szeretnék megtörni, míg végül, mindketten megtörnek. Mert persze egymásba szeretnek. De ez még nem a vége a történetnek.


Véleményem:

Nagyon tetszett!! Rendkívül szórakoztató,humoros,jó poénokkal!! Igazán nehezemre esett csendben végig nézni,a röhögésem alig tudtam vissza folytani!! :D
Aki kedveli a romantikus vígjátékokat mindenképpen nézze meg!! Szerintem ez simán többször nézős film!!

10/10

Az utazó


színes, magyarul beszélő, amerikai-francia thriller, 103 perc, 2010 (12)
Dolby Digital

rendező: Florian Henckel von Donnersmarck
forgatókönyvíró: Julian Fellowes, Christopher McQuarrie, Jeffrey Nachmanoff, William Wheeler
operatőr: John Seale
producer: Gary Barber, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman, Tim Headington, Graham King
vágó: Joe Hutshing, Patricia Rommel


szereplő(k):
Angelina Jolie (Elise Clifton-Ward)
Johnny Depp (Frank Tupelo)
Paul Bettany (John Acheson)
Steven Berkoff (Reginald Shaw)
Timothy Dalton (Jones)
Christian De Sica (Colonnello Lombardi)
Alessio Boni (Sergente Cerato)
Daniele Pecci (Tenente Narduzzi)
Rufus Sewell

Velence az álmok és a tenger városa. Frank (Johnny Depp) Amerikából érkezett olaszországi körútra, de nem érdeklik a látnivalók. Egy szerelmi csalódást szeretne kiheverni, és úgy látszik, ez sikerülni is fog neki: megismerkedik egy gyönyörű, különleges nővel Elise-vel (Angelina Jolie), akivel a véletlen szerencse hozza össze. A nő azonban nem az akinek mondja magát. A férfinak is megvannak a maga titkai. A páros egyik kalandból keveredik a másikba, és sosem biztosak benne, ki üldöz kit.

Véleményem:

Én a Port.hu-ról tájékozódom,és ott kapott hideget,meleget! De az én véleményem,hogy nekem igazán tetszett!! Talán kicsit kiszámítható volt,én rájöttem a fordulatra még mielőtt kiderült,de szerintem izgalmas, fordulatos,és lehet ,csak túl sok filmet láttam már!! :)
Tényleg ajánlom,akik szeretik az akciókban gazdag,kevés romantikával fűszerezett filmeket!
Szerintem nagyon illik ez a szerep Angelina Joliera!! És szerintem jó párost alkotnak Johnny Deppel

10/8