2011. október 7., péntek

Mozi ajánló / Álmok otthona

Mozi ajánló / 

Álmok otthona
Dream House

amerikai thriller
100 perc - 2011
16 éven aluliak számára nem ajánlott



Egyesek szerint minden háznak vannak emlékei. Nem sokkal azután, hogy a család beköltözött az új házba, tudomást szereznek egy brutális bűncselekményről, amelyet a ház előző lakói követtek el. Will elkezdi vizsgálni a tragédiát, es az egyetlen szál, amin elindulhat a szomszédjuk, Ann aki ismerte a meggyilkolt családot.

Magyar trailert egyenlőre még nem találtam:



Mozi ajánló / Vasököl

Mozi ajánló /

Vasököl
Real Steel

amerikai akciófilm
127 perc - 2011
12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott


A film amit már nagyon vártam és Hugh Jackman nagy kedvencem!!!




Október 6-tól a mozikban.

A nem túl távoli jövoben a box is egy technikai sporttá vált, amiben az emberek helyett robotok vívják az ökölharcot. Charlie Kenton (Hugh Jackman) az egykori sztárboxoló is ilyen gépekkel vívja már a meccseit, csakhogy számára ez a sportforma nem a legsikeresebb. Az utolsó esélynek tuno meccsre már a fiával közösen készíti el az új robotot, amivel újra a bajnokok élvonalába kerülhet. IMAX 2D-en is!




Mozi ajánló / Csak tudnám,hogy csinálja

Mozi ajánló / 

Csak tudnám, hogy csinálja
I Don't Know How She Does It

amerikai vígjáték
108 perc - 2011
12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott



Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) napjait a munkájának szenteli egy pénzügyi cégnél Bostonban. Esténként hazamegy az imádnivaló, nemrég leépítés miatt elbocsátott építész férjéhez, Richardhoz (Greg Kinnear) és két gyermekéhez. Kate legjobb barátnője Allison (Christina Hendricks) ugyanezt az állandó egyensúlyozással járó életet éli, viszont ez az az élet, amit Kate szuperokos, gyerekektől iszonyodó kollégája, Momo (Olivia Munn) teljes mértékben elkerülni szándékozik.Kate váratlanul egy fontos, új megbízás kapcsán gyakori New York-i utazásokra kényszerül. Ezzel egy időben Richard elnyeri álmai állást – így mindkettőjük hétköznapjai feszítetté válnak. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Kate új üzleti partnere, a sármos Jack Abelhammer (P. Brosnan) nem várt kísértés forrása lesz.



Mozi ajánló / Elhurcolva

Mozi ajánló /

Elhurcolva
Abduction

amerikai akciófilm
107 perc - 2011
16 éven aluliak számára nem ajánlott




Szeptember 12-től a mozikban.

A Lionsgate ELHURCOLVA című akció-thrillerében Taylor Lautner-t ezúttal egy fiatalember szerepében látjuk, aki akaratán kívül csöppen bele a kémkedés veszélyes világába.
Mióta csak az eszét tudja, Nathan Harpernek (Taylor Lautner) az a kellemetlen érzése van, hogy valaki más életét éli. Mikor rábukkan egy kiskori képére egy eltűnt gyerekeket kereső honlapon, Nathan legsötétebb félelme igazolódik be: rájön, szülei nem az igazi szülei, élete pedig egy hazugság, melyet gondosan felépítettek, egy sötét titkot leplezendő.
Ahogy elkezdi összerakni valódi személyiségét, Nathant egy csapat képzett gyilkos veszi üldözőbe, arra kényszerítve, hogy az egyetlen személlyel meneküljön, akiben megbízik, szomszédjával, Karennel (Lilly Collins). Minden másodperc számít, ahogy Nathan és Karen próbál kitérni a bérgyilkosok és szövetségi ügynökök hada elől. De ahogy ellenfelei közelednek, Nathan rájön, hogy túlélésének –és biológiai apja rejtélyének megoldásának- egyetlen módja, ha felhagy a meneküléssel és a saját kezébe veszi az irányítást.



Janet Evanovich: A szingli fejvadász 2.

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 2.

RedAngel bejegyzése:


Tartalom:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Stephanie Plum, a világ legkedveltebb fejvadásznője nem akármilyen megbízatást kap. Kenny Mancusót kell begyűjtenie, a gyilkost, aki mellesleg Joe Morelli unokatestvére. És mint mindig, Stephanie körül most is izzik a levegő. Anyja változatlanul férjhez akarja adni, és továbbra is az ő pici lányaként kezeli, Morelli változatlanul (sőt fokozódóan!) izgató és pofátlan. Felbukkan még egy temetkezési vállalkozó, egy rakomány ellopott koporsó, némi halálos fenyegetés, és az elengedhetetlen kocsimizéria (ezúttal lopják, nem robbantják). Mindennek a tetejében ott van Stephanie nyakán Mazur nagyi is, aki most éppen temetésbuzi lett, unalmában ravatalozókba cipeli, ahonnan végül kisöpri a népharag, míg végül is felcsap önjelölt nyomozónak. A szingli fejvadász minden idők talán legsikeresebb női sorozata. Janet Evanovich, a rajongva imádott szerző, Stephanie Plum és Joe Morelli kettősében egy klasszikus se veled, se nélküled kapcsolatot írt meg. Egy harmincas, imádni valóan szerencsétlen nő, és „A PASAS”, akivel (majdnem) mindig történik valami (néha azért ténylegesen is), hol szeretkeznek, hol majdnem meghalnak, máskor csak pizzáznak és tévéznek, de legesleginkább egymást húzzák, de azt rutinosan és kőkeményen. Vajon összejön Stephanie Morellivel? Elkapja Kenny Mancusót? És vajon totál porba dönti-e New Jerseyt Mazur nagyi, vagy ezt meghagyja egy későbbi részre?

Vélemény:

Be kell vallanom őszintén Janet Evanovich sorozatának első kötete jobban tetszett. Ne volt rossz ez a második rész sem, de kicsit vontatott volt. Lassan történtek az események, a nyomozás unalmas volt. Ugyanakkor amiért mégis érdemes volt elolvasni az Mazur nagyi. Már az első részben is nagyon szimpatikus volt a karaktere és gyakran nevettem rajta. Ebben a részben sokkal többet segít Stephanine-nek és gyakran elkíséri őt nyomozó útjára. Közben persze számos galibát okoz, vicces szituációkba keveredik. Gyakran gondoltam rá, hogy már már kicsit morbid ez a nagyi de mégis nagyon poénos és szeretni való,mint ahogy hősnőnk kedvenc kisállata is Rex, a hörcsög. Valami kis szerepet ő is mindig kap a könyvben és nagyon imádni való házillat képét festi le az írónő.
Én valahogy többet vártam volna Morelli és Stephanie kapcsolatának alakulásától is, de mivel ez egy krimi regény így igazából ez megbocsájtható. Ugyanakkor mégis maga a történet fő szála szerintem túl lett bonyolítva és kicsit erőltetett volt.
Mindent egybevetve azt tudom mondani, hogy bár nem egy pörgős krimi regényt olvastam de sokat nevettem Mazur nagyi ballépésein és Morelli beszólásain.


Történet: 5/4
Karakterek: 5/5
Izgalom: 5/4
Borító: 5/4
Összesen: 5/4

Mozi ajánló / Johnny English újratöltve

Mozi ajánló / 

Johnny English újratöltve
Johnny English Reborn

amerikai vígjáték
108 perc - 2011
12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott



Szeptember 15-től a mozikban.

Rowan Atkinson visszatér a félelmet és veszélyt nem ismerő, botcsinálta titkos ügynök szerepében. Ebben az új kalandban Őfelsége titkos szolgája egy csapat merénylővel száll szembe, mielőtt azok egy gyilkossággal világméretű káoszt okoznak. Amióta az MI7 csúcskémje eltűnt a balfenéken, sajátos képességeit Ázsia egy távoli zugában kamatoztatja. Ám amikor felettesei tudomást szereznek egy kínai vezető ellen tervezett merényletről, elő kell keríteniük a totálisan különc ügynököt. Most, hogy a világnak ismét szüksége van rá, Johnny English megint akcióba lendül. A legújabb szuperkütyüket veti latba, hogy leleplezze az összeesküvést, melynek szálai elérik a KGB-t, a CIA-t, sőt, még az MI7-t is. Már csak pár nap van hátra az államfők konferenciájáig, és van egy ember, aki minden trükköt bevet, hogy megóvjon mindannyiunkat. Mert Johnny Englishnél még a katasztrófa is számba jöhet, de a kudarc semmiképpen.



Mozi ajánló / Drive- Gázt!









Mozi ajánló / Drive-Gázt!

amerikai akciófilm
100 perc - 2011
16 éven aluliak számára nem ajánlott




Szeptember 11-től a mozikban.

Driver (Ryan Gosling) nappal autós kaszkadőrként égeti a gumit Hollywood-ban, de ez csak a második műszak, főállásban éjszakai rablásoknál segédkezik, mint a menekülési útvonalat biztosító sofőr. Nem hétköznapi szakmájában ő a legkeresettebb, köszönhetően speciális tudásának: hajszálpontosan ismeri a város labirintusszerű utcáit, fejében van egész Los Angeles térképe. Melóit az ügynöke, Shannon (Bryan Cranston) hajtja fel, aki valójában a nagy áttörésre készül: építeni egy autót Drivernek, hogy profi versenyen indulhasson, rendes versenypályán. A buliba bevonja Bernie Rose-t (Albert Brooks), aki valamikor filmproducerként kezdte, azóta kispályás gengszter. Miután Bernie látta Drivert akció közben a pályán, ragaszkodik hozzá, hogy gyerekkori barátja, Nino (Ron Perlman) is beszálljon az üzletbe.
Driver egyébként magányos farkasként éli életét, szakmai ártalom. Egy véletlen találkozás az új szomszéddal, a gyönyörű Irene-nal (Carey Mulligan) hirtelen mindent megváltoztat. Lassan közel kerül a lányhoz és kisfiához. Először csak a lerobbant autójukat segít megjavíttatni, idővel boldogan fuvarozza őket mindenhova, és annyira összenőnek, hogy amíg a lány pincérnőként munkában van, addig Driver vigyáz a kisfiúra, Beniciora. Váratlanul egy igazi boldog családdá kezdenek alakulni, amikor kiengedik a börtönből Irene férjét, Standard-et(Oscar Isaac) aki azonnal veszélyes alvilági játszmákban keveri a fiatal és sebezhető anyát…
Driver döntési helyzetbe kerül, kockára tegye életét egy lányért, akit szeret, és akiért halálosan komoly gengszterekkel kell szembeszállnia? Kezdetét veszi egy kemény és húsbavágó hajsza.




Mozi ajánló / Colombiana


Mozi ajánló / Colombiana



amerikai akció-thriller
107 perc - 2011
16 éven aluliak számára nem ajánlott

Szeptember 16-tól a mozikban.

1992. Kolumbia. A kilencéves Cataleyának a szeme láttára gyilkolják meg a szüleit. Ő is épp csak megússza a mészárlást, és gengszter nagybátyjával, Emilióval az Egyesült Államokba menekül. Tizenöt évvel később bérgyilkosként dolgozik neki. A névjegye - egy az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea - üzenet a szülei gyilkosainak. Cataleya mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet. 

 




Mozi ajánló / Rossz Tanár

Mozi ajánló / 
Rossz Tanár
Bad Teacher

amerikai vígjáték
92 perc - 2011
16 éven aluliak számára nem ajánlott

Augusztus 16-tól a mozikban.



Elizabeth (Cameron Diaz) igazán utálja a munkáját, lusta, lógós, és a nagy lehetőségre vár, hogy maga mögött hagyja tanári pályáját. Többnyire filmet vetít a diákjainak, hogy addig se kelljen hozzájuk szólnia. Hirtelen azonban feltámad az életkedve, amikor a suliba érkezik az új helyettesítő tanár (Justin Timberlake), aki nemcsak sármosabb az összes férfitanárnál, de állítólag jelentős vagyont is fog örökölni.
A baj csak az, hogy az új tanerő egy másik tanárnővel (Lucy Punch) kezd randizni. Elizabeth azonban nem adja fel. Nem csak kiszemeltjét akarja meghódítani, hanem az iskolaversenyen is bizonyítani akar. Végre példát mutathat elszántságból, céltudatosságból, ravaszságból és gonoszságból. Az iskola fenekestől felfordul, és a tanári környékén eluralkodik a káosz.