2011. március 9., szerda

Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók



Rövid tartalom:

A regény cselekményen napjainkban játszódik, mégis kissé régimódi bonyodalommal indul: a csinos, elkényeztetett Daisyt apja megzsarolja: vagy nőül megy egy bizonyos férfihoz, vagy bevonul a dutyiba felelőtlen költekezése nyomán támadt adóssága miatt. A lány, kelletlenül bár, de a házasságot választja. Újdonsült férjének, Alex Markovnak, aki éppoly mogorva, mint amilyen jóképű, nem áll szándékában a hősszerelmest játszani e mellett az „elkényeztetett, üresfejű baba” mellett, a felső tízezer csillogó világából egyenesen lerobbant vándorcirkuszába vonszolja a lányt, és elhatározza hogy betöri őt, megszelidíti a saját törvényei szerint. Ádáz küzdelem veszi kezdetét, mely számtalan meglepetést tartogat, többek között azt, hogy ez olyan háború, melynek végül csak nyertesei vannak, akik az örökre szóló szerelmet keresik.


Vélemény:

Susan Elizabeth Philiphstől ezt a könyvet olvastam először,még tavaly.
Tetszett,és arra sarkalt,hogy tovább ismerkedjek az írónő regényeivel.  Arra a véleményre jutottam,hogy talán ez a könyv áll az első helyen az írónő könyvei közül számomra. Romantikus regény kategóriában,szerintem teljesen élvezhető volt.

5/4

Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom

Rövid tartalom:

Rachel Stone mellől végképp elszegődött a szerencse. Pénze nincs. Otthona és állása sincs. Van viszont egy ötéves fia, akiről gondoskodnia kell és egy fekete füstöt okádó kocsija. A járgány éppen az előtt az autósmozi előtt köhögi ki a lelkét, amelyet Gabe Bonner, a szívtelen férfi renovál, akiből kiveszett az élni akarás. (Mindenki által) imádott feleségét és tökéletes fiát elvesztette egy autóbalesetben, feladta sikeres állatorvosi hivatását, s önmaga árnyékaként tér vissza szülővárosába. Semmire sem vágyik jobban, minthogy mindenki békén hagyja, különösen a gyönyörű, önérzetes, számkivetett, tehetséges bajkeverő. Menekül Rachel elől, aki iránt legnagyobb megdöbbenésére szinte azonnal fellobban benne a szexuális vonzalom, amelyről azt hitte, meghalt a feleségével együtt. Még inkább menekül Rachel fia elől, aki túl sok fájdalmas emléket ébreszt benne. Talán az oroszlánszívű Rachelt az ég küldte, hogy megmentsen egy zord, makacs férfit. Egyikük sem akar kapcsolatot, de a szerelemnek és a vonzalomnak, amelyet egymás iránt éreznek, nem tudnak ellenállni. Két kedves szerelmes indul el a szív mulatságos, megható útján oda, ahol az álmok valóra válnak.


Vélemény:

Már régebben olvastam,és mostanában teljesen más stílusú könyveket olvasok. Ettől eltekintve,nekem tetszett ez a romantikus történet! Voltak benne fordulatok, romantika,vívódás,ami kell...
Ha úgy érzitek hogy leértékeltem,akkor ez azért lehet,mert jelenleg másmilyen stílus áll közelebb hozzám,de műfajában teljesen olvasható,tetszett!

5/3-4