2011. március 8., kedd

Sherrilyn Kenyon - Álomszerető



Rövid tartalom:

A Sötét Vágyak Vadászai Sorozat,Első kötete:
Egy férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti...


Az Írónőről:

 Sherrilyn Kenyon a paranormális romantikus regények királynője, J.R. Ward, és Charleine Harris mellett a legnagyobb név a műfajban. Az Álomszeretővel induló Sötét Vágyak Vadászai sorozata a műfaj legnagyobb sikersorozata, regényei pedig világszerte több,mint tízmillió példányban fogytak eddig,és uralják a sikerlistákat. Kinley MacGergor néven Magyarországon is népszerű kosztümös romantikus regényeket ír.

Vélemény:

Nekem nagyon tetszett ez a könyv! Érdekes volt megismerkedni a görög istenség világával,a spártai harcosok történeteivel...és még sorolhatnám.
Sok a könyvben az erotika is,ami nekem szintén tetszik,és tetszik az is ahogyan leírja az irónő a szereplők küllemét,teljesen el tudom képzelni őket,és talán így közelebb is kerülnek hozzám.
Talán egyetlen dolog volt ami kicsit talán sok volt,a vekengés,hogy én szeretem őt,és én is őt,de nem tehetem meg vele hogy....kihasználjam pl., bla-bla.  Ez talán kicsit sok volt,tisztázhatták volna hamarabb ki mit érez,mit akar a másiktól!
De szerencsére ez nem volt nagy hiba,csak talán ez volt az egyetlen dolog ami nekem kicsit zavaró volt!
Kezdem a második könyvet természetesen, és örülök,hogy újabb érdekes könyv sorozatra találtam!

5/4


Részlet a könyvből:

" Egy régi görög monda

Páratlan erő és lenyűgöző bátorság birtokosa volt; megáldották az istenek, félték a halandók, és minden nő, aki csak meglátta, megkívánta. Olyan férfi volt, aki nem tisztelte a törvényt, nem ismerte az irgalmat.
Harci jártassága, fölényes intellektusa vetekedett Akhilleusz, Odüsszeusz és Héraklész nevével; írva volt, hogy még maga a hatalmas Árész sem győzhette le harcban.
Mintha a hatalmas hadisten ajándéka nem lett volna elég, azt is beszélték, hogy születésekor Aphrodité istennő csókolta meg arcát, így biztosítva örökre helyét a halandók emlékezetében.
Megáldva Aphrodité isteni érintésével, olyan férfivá érett, akitől egy nő sem tudta megtagadni testét. Mert amikor a szerelem művészetére került sor, nem akadt vetélytársa – férfiereje messze meghaladta bármelyik egyszerű halandóét. A vágya forró és vad volt; soha nem lehetett megszelídíteni.
Vagy visszautasítani.
A bőre, a haja aranyló, tekintete harcoshoz méltón villogó; úgy mesélték, gyakran a puszta jelenléte elegendő volt, hogy kielégítse az asszonyokat, és ha egyszer a kezével is megérintette őket, azok belekábultak az élvezetbe.
Senki nem tudott ellenállni a vonzerejének.
Végül a féltékenység okozta az átkot, ami sújtotta. Olyan átkot, amelyet soha nem lehet megtörni.
Végzete, akár a szerencsétlen Tantalosznak, az, hogy örökké keresse a kielégülést, de sose lelje meg. Végzete, hogy hiába sóvárogjon megidézője érintésére; csak partnerének adhat tökéletes örömöt, teljes kielégülést, önmaga számára sosem.
Teliholdtól teliholdig mellette fekszik, szeretkezik vele mindaddig, amíg ismét távozni kényszerül ebből a világból.
De vigyázz: aki szeretőként egyszer érintését érzi, annak örökre emlékeibe ég. Soha más férfi nem tudja már kielégíteni. Mert nincs halandó férfi, aki ezzel a szépséggel vetekedhet. Ezzel a tűzzel. Ezzel a vakmerő érzékiséggel.
Óvakodj az átkozottól.
Makedóniai Iulianosz.
Szorítsd a mellkasodhoz, és szólítsd háromszor az éjfél szárnyain, a telihold fénye alatt. Akkor eljön hozzád, és a teste a következő teliholdig a tiéd, hogy parancsolj neki.
Az egyetlen célja az lesz, hogy kedvedre tegyen, hogy szolgáljon téged.
Hogy ízleljen téged.
A karjaiban megismered az igazi édenkertet. "

A Mágus / The Illusionist



színes, cseh-amerikai filmdráma, 2006

rendező: Neil Burger
forgatókönyvíró: Neil Burger, Steven Millhauser
zeneszerző: Philip Glass
operatőr: Dick Pope
producer: Brian Koppelman, David Levien, Michael London, Cathy Schulman, Bob Yari
vágó: Naomi Geraghty

 







szereplő(k): 
 
Edward Norton (Eisenheim)
Paul Giamatti (Uhl)
Jessica Biel (Sophie)
Rufus Sewell (Leopold)
Eddie Marsan (Josef Fischer)



Rövid tartalom:

Az ünnepelt mágus, Eisenheim (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold koronaherceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya (Jessica Biel - Penge: Szentháromság, Next - A holnap a múlté) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a koronaherceg érdeklődése megszállottsággá válik. A város főfelügyelője (Giamatti - Lány a vízben, Kerülőutak) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

Az Oscar-díjra jelölt Paul Giamatti és Edward Norton a főszereplői ennek a lenyűgöző filmnek, amely varázslatosan üdítő keveréke az izgalomnak, a románcnak, és a szédületes csavaroknak.



 Vélemény:

 Nagyon jó történet volt. Tetszettek a fordulatok,különféle csavarok a filmben,amik a film végére teljesen felpontozták számomra azt. Edward Norton alakítása is jónak bizonyult! Nem szeretnék sokat írni róla,mert azzal talán olyan részleteket árulnék el,amivel már nem érné el a kívánt hatást!
Aki kíváncsi egy kis mágiára,románcra,és krimire ,az nézze meg,szerintem tetszeni fog. 

5/4

Képek a filmből:






Magyar trailert nem találtam,de akit érdekel,ebből a trailerből is ízelítőt kaphat a filmről!