2011. február 3., csütörtök

Az Őrzők Legendája


színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál animációs film, 100 perc, 2010 (12)

 


 (megavideo-s link,ezért 72 perces időkorlát van)




rendező: Zack Snyder
forgatókönyvíró: John Orloff, Emil Stern
zeneszerző: David Hirschfelder
producer: Zareh Nalbandian


Rövid tartalom:

Talán léteznek bölcs és bátor baglyok, akiknek egyetlen feladata van a világon: a többi bagoly védelmezése. Megvigasztalják a szomorút, meggyógyítják a beteget, elűzik a gonoszt és óvják a baglyok királyságát.
Sorent, a bagolyfiókát testvérével együtt elrabolja egy lázadó bagolyraj: ők tisztábbnak, különlegesebbnek állítják magukat a többi fajtársuknál. A fióka mindig is imádta a meséket, apjától sokat hallott a védelmező baglyok legendájáról. Ebből a történetből merít erőt akkor is, amikor megszökik, és barátaival együtt hosszú, kalandos útra indul, hogy megtalálja a védelmező baglyok csodálatos fáját: ha sikerül, velük együtt fog visszatérni, és legyőzi ellenségeit.



Vélemény:

Nagyon jó animációs filmet láttam! Ez egyáltalán nem gyerek mese,szerintem a gyerekek nem igazán értenék a történetet,hogy miről is szól az egész film! Nagyon látványos,és számomra izgalmas is volt,annak ellenére,hogy gondoltam,hogy sikerül majd a kis baglyoknak véghezvinni,a meséket,amit kis korukban meséltek a szüleik,mert ugye minden mesében győz a jó.... De Nagyon szép az egész történet,látványban nincs hiány,és nagyon jól esett egy ilyen történettel eltölteni a szabadidőmet! Aki szereti a jó animációs filmeket,azok nem fognak csalódni!! Csakis pozitív élményem van,és nagyon szerettem!!!




Tittinek köszönhetően,azt is megtudtam,hogy a történetet könyv alapján is élvezhetik az olvasás és baglyok szerelmesei! A könyv címe: Kathryn Lasky: A Katlan titka (katt a címre)

Az értékelésem pedig:
5/4.5