2011. augusztus 7., vasárnap

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.



Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.

Stephanie Plum bizony nem mondhat magáénak szerencseszériát mostanság: (volt) férjét rajtakapta az ebédlőasztalon a szomszédasszonnyal, fehérnemű-felvásárlói állása pedig megszűnt létezni, arról nem is beszélve, hogy elmúlt harminc, és még mindig óvodáskori szerelméről, Joe Morelliről fantáziál. A válást és a kesergést leszámítva mit tehet ilyenkor az ember lánya, hogy változtasson az életén?
Nos, Stephanie magándetektívnek áll, és valóban, nem sok unatkoznivalója akad ezután, hisz a helyi rossz fiúkra, Jimmy Alphára és a cimboráira kell vadásznia, ami bizony teljes embert igénylő foglalatosság… 

Vélemény:

Nagyon szórakoztató,könnyed olvasmány volt.
Hihetetlen helyzetekbe keveredik Stephanie,és az nem mondható el róla, hogy igazi tehetség a fejvadászok között,viszont a szerencse mindig mellé szegődik és végül pozitívan kerül ki minden helyzetből ami a nyomozásai alatt kerekedik.
A családja is elég érdekes,vicces és Stephaniet naívsága, tapasztalatlansága ,csetlés-botlásai teszik igazán  szerethetővé.
Végig azon szurkoltam,hogy valami legyen már közötte és Morelli között,de ez az első könyvben elmaradt,de Morelli a következő kötetekben is szerepet kapott így talán van remény....
Nagyon szellemes, szeretni való krimi olvasmányt kaptunk, egy kis izgalommal megspékelve.
Teljesen kikapcsol és nagyon tetszik az írónő stílusa,ahogyan a krimi szálait egy humoros, könnyed közegbe rejti.
A sorozat többi része is  a polcomon csücsül,és biztosan elolvasom majd,ha hasonló könnyű olvasmányra vágyom,ami már az első oldalak olvasása közben megmosolyogtat.

Borító: 5/3,5
Történet: 5/4
Humor: 5/4
Szereplők: 5/4
Összesen: 5/4