2011. március 1., kedd

Hazudj ha tudsz!


 Hazudj, ha tudsz!

(Lie to Me)

 

 

 

 

Online Nézhető!

(megavideo-s link,ezért 72 perces időkorlát van ) 

 

 színes, magyarul beszélő, amerikai krimisorozat, 2009 (12)
Stereo

rendező: Adam Davidson
forgatókönyvíró: Samuel Baum
operatőr: Alan Caso, Joseph Gallagher
zene: Doug DeAngelis
producer: Jeffrey Downer
vágó: David Siegel, David C. Cook, Padraic McKinley


 

szereplő(k): 

 
Tim Roth (Dr. Cal Lightman)
Kelli Williams (Dr. Gillian Foster)
Brendan Hines (Eli Loker)
Monica Raymund (Ria Torres)
Hayley McFarland (Emily Lightman)
Kristen Ariza (Heidi)
Mekhi Phifer (Ben Reynolds)

 

 

Rövid tartalom: 


Dr. Cal Lightman (Tim Roth) zavarba ejtően jól olvas az emberek arcából, gesztusaiból és reakcióiból. Egy zseni, aki olyan apró rezdüléseket is észrevesz, amit a gépek sem jeleznek. Dr. Cal Lightman előtt nem érdemes hazudni. Ezt a képességét hol is kamatoztathatná jobban, mint a rendőrségen, bűnügyek felderítésében. Calnak csak két hibája van: három kollégája semmit sem tud előtte titokban tartani, és nehéz a modorát elviselni.



Vélemény:


Minden szikronos részt megnéztem! 
Nagyon érdekes,és jó tudomány lehet ez amit a Lightman csoport tud! Jó lenne ennyire érteni a mimikához,és a gesztusok jelentéseihez! Sokszor jól jönne ez a tehetség,és talán sokszor átkoznám is!
A részek,mindig érdekes helyzeteket ,eseményeket taglalnak,és egyre jobban meggyőzött arról,bárhogyan is igyekszünk palástolni érzéseinket,lehetetlen. Csak egy dolog hiányzik.. nincs meg a megfelelő tudásunk a gesztusok olvasására! 

A szereplőkről: 

-Lightman: modora tényleg nehéz,vagyis elég érdekes embert takar. De a zsenialitása semmi képp sem kérdőjelezhető meg.
-Gillian: szerintem nagyon csinos,visszafogott nő,hatalmas türelemmel megáldva! Lightman-nel nagyon jól kijönnek,és érdekes a kettejük kapcsolata.
-Loker: Számomra ő egy nagy kérdőjel,rajta nem tudtam eligazodni. A részek elején úgy éreztem,ő nem igazán illik a csoportba,és ő az aki kissé köpönyeg forgató,de ahogy teltek a részek,végülis meggyőzött,hogy mégis a csoport mellett áll,így megbékéltem a karakterrel.
-Ria: A részek elején csatlakozott a csoportba,így ő még új,most tanul,de nagyon tehetséges. Nehezen tudja elfogadni Lightman stílusat,de a tehetsége miatt Lightman ragaszkodik Ria személyéhez,és igyekszik a csoportban tartani.

 Ők a főbb karakterek,de még feltűnik Lightman lánya,felesége,és egy FBI ügynök is,ők bonyolítják/segítik a csoport munkáját!

5/5



Képek a filmből: