2011. június 11., szombat

A szép szörnyeteg (Beastly) / A film



A szép szörnyeteg (Beastly)


Film adatlap Eredeti cím: Beastly
Bemutató (USA): 2011. március 4.
Magyar cím: A szép szörnyeteg
Magyar bemutató:
DVD megjelenés (HUN):
Műfaj: Fantasy, Horror, Romantikus
Rendező: Daniel Barnz
Forgatókönyvíró: Daniel Barnz, Alex Flinn (könyv)
Szereplők: Neil Patrick Harris, Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen, Alex Pettyfer
Filmstúdió: CBS Films



Rövid leírás:

A Beastly A szépség és a szörnyeteg modernkori tinédzser adaptációja, a korok és a szereplők változnak, de a tanulság örök: nem a külső szépség a fontos, hanem a belső értékek.
Kyle Kingson (Alex Pettyfer) szinte tökéletes fiatal srác: jól néz ki, intelligens, sportos és nagy lehetőségek előtt áll. Mindezek mellé azonban kegyetlen és erőszakos, előszeretettel bántalmazza és alázza meg csúnyább és esetlenebb társait. Amikor egy osztálytársnőjét, Kendrát meghívja az iskolabálba, és ott mindenki előtt leégeti, Kenda bosszút fogad ellene, és egy varázslatot bocsát rá, Kyle külseje rettenetes változáson megy át, arca és teste immár inkább hasonlít szörnyetegre mint emberi lényre. Amikor felismerhetetlen külsejével a lányhoz rohan segítségéről, az elárulja neki, hogy egyetlen esélye van kiszabadulni az átok alól: ha valaki így, ebben a formában is beleszeret…

Vélemény:

Először könyvben olvastam a történetet. Ami ifjúsági regény ,és modern Szépség és a szörnyeteg mese.
Ezek után néztem meg a filmet,amiben vannak változtatások,amik számomra kicsit zavaróak,de ettől eltekintve sikerült visszaadni a könyv hangulatát,és a könyvben megismert történet fellelhető volt a filmben.
A színészi játékokról: Én a boszorkányt nem így képzeltem el,és nem is igazán győzött meg az Olsen lány szereplése,én nem neki adtam volna ezt a szerepet. Sokan nem szeretik Vanessa Hudgens-t ,de nekem ő tetszett,és a főhősünk is,bár egyikőjük sem érdemel Oscart,de nem volt rossz.
Ha nem olvastam volna a könyvet,akkor szerintem többre értékeltem volna ezt a történetet,nem volt rossz de kevésbé tetszett mint a könyv.
Néhol kicsit unalmas volt,nem kötötte le maximálisan a figyelmem,hogy azért e mert ismertem a történetet,nem tudom,de így csak 10/6 pontot tudok adni a filmre.
Egyszer nézhető kategória,és én jobban szerettem volna,ha tartják magukat a könyvhöz....

Történet: 5/3,5
Szereplők: 5/3,5
Fordulatok: 5/3
Összesen: 5/3,5


Trailer:



Képek: