2011. április 3., vasárnap

Charlie St. Cloud halála és élete

 

Charlie St. Cloud halála és élete

 

  

színes, szinkronizált, amerikai romantikus dráma, 101 perc, 2010 (12)
rendező: Burr Steers
író: Ben Sherwood
forgatókönyvíró: Craig Pearce, Lewis Colick
zeneszerző: Rolfe Kent
operatőr: Enrique Chediak
producer: Michael Fottrell, Marc Platt
vágó: Padraic McKinley




szereplő(k): 
 
Zac Efron (Charlie St. Cloud)
Amanda Crew (Tess Carroll)
Charlie Tahan (Sam St. Cloud)
Kim Basinger (Claire St. Cloud)
Donal Logue (Tink Weatherbee)
Ray Liotta (Florio Ferrente)
Dave Franco (Sully)
Matt Ward (Connors)


  
Rövid tartalom:

Charlie St. Cloud rutinos tengerész, anyja, Claire és öccse, Sam istenítik őt, ráadásul ösztöndíjat nyert, amelynek révén kitörhet álmos szülővárosából. Ám a fényes jövő egy csapásra szertefoszlik, amikor egy tragédiával elszállnak a fiú álmai. Miután gimnáziumi osztálytársa, Tess váratlanul hazatér, Charlie kemény döntésre kényszerül: tartja-e négy évvel korábban tett ígéretét, vagy pedig tovább lép az új szerelem felé. Miközben megleli magában a bátorságot, hogy örökre szakítson múltjával, rájön, hogy amit leginkább meg kell mentenie, az a saját lelke.

Port.hu értékelés: 7,4/10

Vélemény:

Nekem jobban tetszett mint a Port.hu-s átlag! Az alap történet is nagyon kedves,megható! Kellemes volt nézni,és jó érzés maradt bennem a film végeztével. Zac Efron-t beskatulyázták a Szerelmes hangjegyek tini musical színésze ként,de szerintem lassan kinő ebből a szerepkörből,és nekem bizonyított ebben a filmben,hogy romantikus drámában is jól alakítja szerepét,csak fiatal még,így nehéz elvonatkoztatni a tini színész szerepkörtől,pedig ahogyan ő is érik,simán megérik komolyabb szerepekre is!

Ami tetszett: Maga a történet,a helyszín,a vitorlázás... És nekem igazán tetszett maga Zac Efron is ebben a filmben.

Ami nem tetszett: -

Összességében nekem tetszett,bár semmi komolyabb témát nem érint a film,viszont képet ad a testvéri szeretetről,a kitartásról, és azért a fordulatosság is meg van benne.
Igaz én gondoltam ám,hogy ez lesz a fordulat,de jó volt,kedves volt,és ilyen filmeknek is kell készülnie,hogy kicsit táplálja a lelkünket....

Történet: 5/4
Alakítás: 5/5
Fordulatosság: 5/4 
Helyszín. 5/5
Összesen: 5/4.5



Képek a filmből:


Variációk szexre



Leírás a filmtrailer.hu alapján:

Magyar cím: Variációk szexre
Műfaj: Vígjáték, Dráma
Rendező: Martin Gero
Forgatókönyvíró: Aaron Abrams, Martin Gero
Szereplők: Carly Pope, Callum Blue, Diora Baird, Sonja Bennett, Kristin Booth, Josh Cooke, Aaron Abrams, Josh Dean, Peter Oldring, Natalie Lisinska, Ennis Esmer


Rövid tartalom:

Szókimondó szövegek, zseniális poénok és meglepő fordulatok, az előjátéktól a levezetésig: másfél óra garantáltan nevetéssel fűszerezett együttlétet a nézőknek – ez a Variációk szexre.
Az egyetlen éjszaka alatt játszódó vígjátékban 11 fiatal emberrel, 6 férfivel és 5 nővel ismerkedhetünk meg: első randi után a lány lakásán kikötő fiatalokkal; ellaposodott szexuális életüket feldobni próbáló házaspárral; egy odaadó szerelmespárral, akik “különleges testi adottsággal” megáldott szobatársukat is meginvitálják a közös ágyba; két régi jó baráttal, akik csalódtak szerelmeikben, és az exekkel, akik egy éjszakára újra egymásra találnak.

Vélemény:

A témája miatt 16-18 karikás

Csak a témája miatt... Semmi pikáns szex jelenet,csak sejteti az eseményeket,de azt is elég egyszerűen tálalva,semmi erotika,humor...
Az ajánló alapján én többet vártam! A film végig vezet,hogyan jutnak el a párok az ajtótól az ágyig, és végül az este végezetéig...
Sokkal több vicces helyzetre,és fordulatosságra számítottam!
E helyett,elénk tárja 5 hétköznapi pár szexuális életét! Semmi fordulat,humor is kevés,nem nyerte meg a tetszésemet,majd hogy nem dokumentum film,feltáró jellegű. Ez jutott róla eszembe,és az érzés is hasonló volt!
Nem pornót vártam,egyáltalán nem! Hanem valami rendkívül szórakoztató,vicces történetet,kicsi erotikával fűszerezve,de nem ezt kaptam!

Történet: 5/2
Alakítás: 5/2
Egyediség: 5/2
Összesen: 5/2

Képek a filmből: