2011. április 30., szombat

Philip Hawthorn: Esti mesék kis könyve




Fülszöveg:

"Ezt a könyvet nem lehet letenni.
Az oldalakat kedves, új és hagyományos történetek töltik meg, amelyeket direkt az esti meséléshez alkottunk.
Stephen Cartwright bájos, humoros illusztrációi kétség kívül egyaránt elnyerik a szülők és gyermekek tetszését."

-96 oldal
-kemény kötésű
-Szalay Könyvkiadó 2009


Vélemény:

Ez a kis könyv a mérete miatt tetszett meg! Kis táskába is bele fér,így könnyen magunkkal vihetjük bárhová.
Majd később nagyon nagy kedvenc lett. A könyvben lévő mesék is nagyon aranyosak,kedvesek,az illusztrációk pedig bájosak,szeretni valóak.
Nincs olyan ami nem tetszik a könyvben,csak dicsérni tudom!!

Külalak: 5/5
Tartalom,mesék: 5/5
Illusztráció: 5/5
Összesen: 5/5*




Marék Veronika: Boribon és Annipanni



Rövid tartalom:

Boribon, a kis mackó elindul szamócát keresni, ám szamóca helyett egy kerek szalmakalapot, egy kék inget és egy pár piros cipőt talál.


Vélemény: 

Első látásra nagyon egyszerűnek tűnt Boribon története a rajzok sincsenek túl bonyolítva. De sokadik látásra,már nagyon kedves,és a 2-3 éves korosztály számára kiváló történetnek bizonyult!
A képek alapján már kívülről tudja a nagyobbacska fiam a történetet,és a kisöccsének szívesen meséli,hogyan is történt a szamóca vadászat.
Az egész sorozatot szívesen látnám a polcukon.

Külalak: 5/5
Tartalom: 5/5
Összesen: 5/5

A sorozat további könyvei:






Jamie Elder – David Wenzel: A lovagvár



Fülszöveg:

Ifjú uram, szép úrnőm, kukkants be a lovagvár belsejébe! Hajtsd ki a füleket, és mindent megtudhatsz a középkori építészetről, a várak védelméről, a csatákról, a fegyverekről és a lovagok furcsa szokásairól! Színes rajzok és elnyűhetetlen fülecskék tárják eléd az érdekességeket és a középkori várak titkait. Ajándék óriás kirakóval!




Vélemény:

A könyvhöz jár egy Óriás puzzle,ami nagyon szép,és kedves darab lett! Tényleg nagy méretről van szó,így kisebb gyerekekre sem jelent veszélyt. Az egész család együtt rakhatja ki a lovag várat! :)
Maga a könyv: Betekintést kaphatsz a Lovagvár belsejébe. Az oldalakon kicsi ablakok vannak ami mögé bekukkantva különféle szerszámokat,lovag ruhát vagy hasonló érdekességeket találhatsz.
A cél közönség,kb.5-6 éves gyerekek. Az én 3 éves kisfiam a könyvet még nem tudja igazán értékelni.

Külalak: 5/5
Tartalom: 5/4
Puzzle: 5/5
Összesen: 5/4,5




365 kedves mese



Fülszöveg:

Varázslók, bátor lovagok, beszélő állatok... A 365 kedves mese minden napra kínál egy álmot hozó, csodálatos történetet. A rengeteg bájos történet között ugyanúgy megtalálhatjuk a nagy klasszikusokat (Hamupipőke, Hófehérke és a hét törpe) mint a kevésbé ismert ám annál érdekesebb meséket. 

Terjedelem: 276 oldal
Kiadás éve: 2010
Kiadta: Alexandra Kiadó





Vélemény:


Minden napra egy mese,ezt a címet is kaphatta volna a könyv. Dátumra pontosan fel vannak osztva a mesék. Általunk is ismert,kedves mesék gyűjteménye.
Talán ami számomra zavaró,hogy vannak mesék melyeket tördeltek,több napra osztottak fel,ezt például az én gyermekemmel nem lehetne megtenni,hogy nem olvasod végig a mesét,így számomra ez elég zavaró. A történetek rövidített változatban vannak,gondolom a könyv mérete miatt is fontosnak találták,így megoldani,de én jobban szeretem a teljes változatokat. Így nyúlfarknyi lett a történet,több részlet kidolgozatlannak tűnik,magyarázat nélkül,egyszer csak ez van és kész.
Ezektől a dolgoktól eltekintve,a fiúknak tetszik,előfordul,hogy a mese befejezéséhez 3-4 napra szóló történetet is elolvasok,mert így tudhatjuk meg,mi is lesz főhőseink sorsa.
Az illusztráció számomra kedves,mutatós és sok kép van minden oldalon,ez mindenképp pozitív. A könyv külalakjára nem lehet panasz.

Külalak: 5/5
Mesék,történetek: 5/3,5
Felépítés: 5/4
Összesen: 5/4


Vámpírnaplók 2.évad 20.rész


2011.április.28.-án leadott rész

Rövid tartalom:

Cselekmény leírást tartalmaz!

Közeleg a telihold,ez a nap a legmegfelelőbb az átok megtöréséhez! Ehhez Klausnak szereznie kell egy Vámpírt,egy Vérfarkast,egy Hasonmást...
Elihaj 500 évvel ezelőtt mikor Katherina volt a Hasonmás,készítettet egy elixírt mely, megmentheti a Hasonmás életét.
Viszont Damon nem hisz az elixír hatásában és mivel nem akarja elveszíteni Elenát egy hirtelen döntésre adja a fejét,ezzel magára haragítva mindenkit.
Közben Klaus boszorkánya vissza csalja a városba Tylert ,mert szükség van egy Vérfarkasra,és elrabolja Őt és Caroline-t. Matt kezd kicsit másképp vélekedni Caroline-ról,így követi Damont,aki Caroline és Tyler megmentésére siet. Klaus boszorkányát Damon megöli.
Azt gondolja mivel több részletet is kiiktatott a szertartásból,ezért Klausnak el kell halasztania egy hónappal,hogy újra megszerezzen mindent. De Klaus már 1000 éve erre az alkalomra vár,így mindenre felkészül,és van mindig egy pót megoldása... Hogy mi is az??? Ez egy igazán nagy fordulat.....

Vélemény:

Hát továbbra is fordulat-fordulat hátán..... Hihetetlen,csak is 5/5*


 2.évad 20.rész felíratos előzetes:






2.évad 21.rész feíratos előzetes: (nagyon izgalmas lesz,alig várom)