2011. február 5., szombat

Nász-ajánlat


Ezt még talán tavaly tavasszal láttam!

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 109 perc, 2009 (12)
DTS

 

Online nézhető
(megavideo-s link,ezért 72 perces időkorlát van ) 


rendező: Anne Fletcher
forgatókönyvíró: Pete Chiarelli
zeneszerző: Aaron Zigman
operatőr: Oliver Stapleton
producer: David Hoberman, Todd Lieberman
vágó: Priscilla Nedd-Friendly



szereplő(k):

Sandra Bullock (Margaret Tate)
Ryan Reynolds (Andrew Paxton)
Craig T. Nelson (Joe Paxton)
Mary Steenburgen (Grace Paxton)


Rövid tartalom:

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból az illegális bevándorló Margaretet. A nő azt állítja, hogy házasodni készül, így nem küldhetik vissza a hazájába. A gond, hogy a vőlegénye, a gyanútlan asszisztense mit sem tud erről. Szerencsére Andrew, akit évek óta gyötört a munkahelyén, bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Erre azért van szükség, mert a hivatal embereit sem ejtették a fejük lágyára: bizonyságot akarnak. Nincs mit tenni, a páros a vőlegény családjához utazik Alaszkába. Az események nem egészen az elképzeléseik szerint alakulnak.


Vélemény:

Nagyon szórakoztató vígjáték,mint ahogyan már Sanda Bullock-tól ez megszokott!! Jól szórakoztam! Jók a poénok,kedves,többször nézhető vígjáték!

5/4




Mindenképpen talán


Leírás port.hu segítségével!

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol-francia romantikus vígjáték, 112 perc, 2008
(12)

rendező: Adam Brooks
forgatókönyvíró: Adam Brooks
zeneszerző: Clint Mansell
operatőr: Florian Ballhaus
producer: Tim Bevan, Eric Fellner
vágó: Peter Teschner


szereplő(k):

Ryan Reynolds (Will Hayes)
Abigail Breslin (Maya Hayes)
Rachel Weisz (Summer Hartley)
Isla Fisher (April)
Elizabeth Banks (Emily)

Rövid tartalom:

Will Hayes, a harmincas manhattani apuka épp egy válás közepén jár, amikor tíz éves kislánya, Maya - egy iskolai felvilágosító óra hatására - faggatni kezdi őt a házassága előtti életéről. Maya mindent tudni akar arról, hogy a szülei hogyan ismerkedtek meg, és hogyan szerettek egymásba. Will végül is kötélnek áll, de egy feltétellel: megváltoztatja a neveket a történetben, és Mayának magának kell rájönni a végén, hogy Will szíve hölgyei közül ki is az ő anyukája... Vajon Will egyetemista szerelme, a megbízható, nyílt szívű Emily? Vagy régi barátja és bizalmasa, a vidám és cserfes April? Esetleg a szabad szellemű, bohém, de ambiciózus újságírónő, Summer? Amint Maya elkezdi összerakni apja románcainak összekeveredett darabjait, lassan rádöbben, hogy a szerelem sem nem egyszerű, sem nem könnyű... Vajon kiderül-e a végén, hogy ki is a nagy szerelem? És vajon lesz-e happy end?
Mindenképpen.
Talán.



Vélemény:

Nagyon helyes kis történet,érdekes a film felépítése,nem szokásos a történet menete! Így sokkal érdekesebb ! Ryan Reynolds filmjeit egyébként is kedvelem! Én April-nek szurkoltam,nem értem mi a baj az időzítéssel,no de sebaj...a lényeg,hogy a film vége Happy and lett! :)
Még egy megjegyzés,a kislányok tényleg ilyen kis cserfesek,mindent tudni akarnak??

5/4



Karen Marie Moning: Keserű ébredés


Karen Marie Moning: Keserű ébredés 
Tündérkrónikák 1.



Röved tartalom:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

MacKayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta.
A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa figuráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. A veszélyek leküzdésében segítőtársa is akad a kiismerhetetlen könyvesbolt-tulajdonos, Jericho Barrons személyében.
A nagy tudású férfi történetei révén érti meg, hogy ha nem sikerül megakadályozni a tündérek és az emberek világát elválasztó falak teljes leomlását, akkor az emberiség jövője reménytelen. Mac fokozatosan tudatára ébred, hogy miféle küldetésre figyelmeztette őt Alina abban a bizonyos utolsó üzenetben. Neki kell megtalálnia az ősi Sinsar Dubh-t, a Sötét Könyvet, mert aki először szerzi meg a Tuatha Dé Danaan félelmetes erejű relikviáját, az mindkét világ ura lehet.
Mac úgy tervezi, hogy a nyomozás után nyomban visszatér az ő kellemesen provinciális, jelentéktelen kis szülővárosába, és igyekszik elfeledkezni mindenről, ami Dublinban történt vele. Hogy végül mégis a maradás és a további kutatás mellett dönt, abban Jericho Barronsé a főszerep. Kettejük közös próbálkozásának sikeréért azonban már a hamarosan megjelenő folytatás olvasása közben izgulhatunk.


Vélemény:

Nagy lendülettel kezdtem a könyv olvasásába! Az első pár oldalon nagyon izgalmasnak találtam a történetet,de ahogy haladtam a könyvvel kissé alább hagyott a lendületem! Hogy miért,nem is tudom,mert végül is érdekes a könyv,és a folytatást is biztosan elolvasom...
Lehet kissé idegesített Mac stílusa,rózsaszín világa és az,hogy olyan lassan hangolódik rá az új helyzethez...
Kicsit érződött,hogy ez egy kezdő könyv és még nem forrt ki teljesen a történet. Talán ezért nem tudott elsőre a bűvkörébe vonni...

Romantikus szál egyáltalán nincs a könyvben,inkább misztikus és fantasztikusnak mondanám!
Sok dolog megválaszolatlanul marad a könyvben,és a könyv vége felé,újra izgatottá váltam,hogy mi is történt Alinával,és Jericho ki is valójában. Összefoglalva nem volt rossz a történet,bár először többet vártam!
Viszont hajt a kíváncsiság,hogyan is folytatódik kettőjük története....


5/3,5 (utólagos bejegyzés: a második kötet sokkal jobban tetszett,de fontos volt ez a könyv is a történet megismeréséhez)