2011. július 26., kedd

Mozi ajánló / Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész


Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II.

amerikai fantasztikus családi kalandfilm
131 perc - 2011
12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Nincs tovább: Harry, Ron és Hermione immár nem kerülheti el a végső összecsapást. Mindannyian tudják, hogy ez az utolsó felvonás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot.
Voldemort, aki egyre erősebb, uralma alá vonta a Mágiaügyi Minisztériumot és már Roxfort fölött is egyre nagyobb hatalma van, tudomást szerez a tervükről. A tét hatalmas, így nem is csoda, hogy mindent bevet a siker érdekében. Megkezdődik a Roxfort ostroma - és már soha többé, semmi nem lesz ugyanolyan, mint volt. 



Mozi ajánló / Gondozoo


A gondozoo
The Zookeeper

amerikai vígjáték
102 perc - 2011
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

Griffin (Kevin James) egy kedves gondozó, aki úgy érzi, a munkája akadályozza az Igazi megtalálásában, ezért nehéz szívvel úgy dönt, felmond. Persze nagy hibát követ el.
Egy állatkerti gondozó ugyanis nem hagyhatja el a pozícióját csak úgy: ahhoz a gondozottjainak is lesz néhány keresetlen szava. Az állatok - miután értesültek róla, hogy napi takarmányuk és zsákmányuk megbízható szállítója el akarja hagyni őket - megszegik ősi esküjüket, és elárulják, hogy az ők is tudnak beszélni. Amikor szép szóval nem tudják maradásra bírni barátjukat, üzletet ajánlanak: ha marad, akkor megtanítják mindarra, amit a csajozásról tudni érdemes - és az oroszlán, az elefánt, a csimpánz, a zsiráf meg a többiek beavatják Griffint a párválasztás ősi trükkjeibe.


A rítus

A rítus

színes, feliratos, amerikai misztikus thriller, 114 perc, 2011 (16)

rendező: Mikael Hafström
író: Michael Petroni
zeneszerző: Alex Heffes
operatőr: Ben Davis
producer: Beau Flynn, Tripp Vinson
vágó: David Rosenbloom

szereplő(k): 


Sir Anthony Hopkins (Lucas atya)
Colin O'Donoghue (Michael Kovak)
Alice Braga (Angeline)
Ciarán Hinds (Xavier atya)
Rutger Hauer (Istvan Kovak)
Toby Jones (Matthew atya)
Marta Gastini (Rosaria)
Chris Marquette (Eddie)


 Rövid leírás:


Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O'Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is kénytelen megtanulni az ördögűzés szabályait. Római tartózkodása során találkozik Lucas atyával (Anthony Hopkins), és onnantól kezdve másképp tekint az egyházra, Rómára, a hitre és az ördögre.
Lucas atya ismeri a hit sötét oldalát. Az idős pap az életét tette a gonosz elleni küzdelemre, és nem válogat az eszközökben. Azt reméli, hogy Michael személyében végre rátalált a rég keresett tanítványára.


Vélemény:

Már évek óta nem néztem hasonló témájú filmeket (ördögűzés), féltem tőlük és nagyon taszított a téma maga. De a téma ezen megközelítése igazán tetszett. 
Antony Hopkins az Ő korosztályában a kedvenc színészem. Ebben a filmben is kiváló alakítást nyújtott.
Az alap történet,a színészi játék, a megvalósítás is számomra tökéletes volt. Végig izgultam,de nem éreztem rosszul magam a film nézése közben. 
Nem tudok sokat írni a filmről,mert azzal mindent elmondanék. A lényeg,hogy izgalomban tartott és nem bántam meg,hogy rászántam magam,pedig féltem tőle,mert évek óta nem tudtam megnézni a hasonló filmeket.

Történet: 5/4,5
Színészi játék: 5/5*
Izgalom: 5/4,5
Összesen: 5/5