2011. június 27., hétfő

Kezdeményezés az írópalántákért!!

Kezdeményezés a még felfedezésre váró kezdő írók,
szerzők segítésére!

FFG és Sansa indított egy blogot,ahová kezdő írok kéziratait várják.
Olyan írópalánták jelentkezzenek, akik szívesen fogadnák bloggerek véleményezéseit!
A bloggerek, kiadók részére is készítenek bejegyzéseket,véleményeket  a kiadók által frissen kiadott könyveiről és ők / mi szívesen vállalják az általatok készített regény / kézírat véleményezését is.
Ha tetszik a kezdeményezés és olyan kezdő író vagy aki nem tudja,hogy is induljon el az általa megálmodott úton,és esetleg szeretne fejlődni, véleményt kapni művéről,akkor írj bátran a:
firkalok@gmail.com email címre.



A részletekről itt olvashattok:
Firkálsz? Mutasd, mit?

Úgy gondolom egy kiváló kezdeményezés indult útnak és szívesen csatlakozom!
Hajrá kezdő írok,írjatok,és küldjetek minél több kéziratot!


Mozi ajánló / Mr. Popper pingvinjei

Mr. Popper pingvinjei
Mr. Popper's Penguins

amerikai vígjáték
94 perc - 2011
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető



Rövid leírás:

Tom Popper (Jim Carrey) sikeres üzletember. Nem hiányzik belőle a jó szándék, de nincs ideje használni. Képes szeretni, csak régóta nem próbálta: értekezletek, határidők, bevételi kimutatások, üzleti sikerek és diadalok szédületében él évek óta, a családját viszont elhanyagolja.
Egy nap az ügyvédje különös eseményről értesíti: örökölt egy pingvint - akit egy véletlen félreértés következtében még öt társa követ. És Popper úr élete attól kezdve átalakul. A szelídnek látszó, csámpás és frakkos madárkák felforgatják az életét. Miközben elegáns New York-i lakosztálya jeges vidámparkká, az élete pedig téli túlélőtúrává alakul, Mr. Popper élvezni kezdi vendégei társaságát, és végül újra megtanul szeretni, és törődni.

Bemutató: 2011.június 23.


szólj hozzá: Mr. Popper pingvinjei előzetes

Mozi ajánló / Hanna Gyilkos természet

 Hanna – gyilkos természet
 








amerikai akció-thriller
111 perc - 2011
16 éven aluliak számára nem ajánlott


Rövid leírás:

Hanna (Saoirse Ronan) egyszerű kamaszlánynak látszik. De olyan erős, gyors, ravasz és kitartó, mint egy profi zsoldos katona. Apja, a CIA egykori ügynöke (Eric Bana) az északi sarkkörön túl, Finnország néptelen tundráin nevelte fel, és egyetlen célja volt vele: tökéletes gyilkológéppé akarta formálni a lányát. Amikor a férfi úgy érzi, hogy Hanna legyőzhetetlen, visszaküldi a civilizált világba, és egy feladatot bíz rá. A lány végigutazik a világon, amit nem ismer, és minden idegszálával koncentrál. Ki kell játszania vagy legalább túl kell élnie egy titokzatos cég kegyetlen ügynökeinek meg-megújuló támadásait. A céget egy különös, kiismerhetetlen nő (Cate Blanchett) vezeti. Hanna egyre közelebb kerül kitűzött célpontjához. Ám eközben egyre többet kénytelen megtudni saját életéről és múltjáról is. Pedig, aki eleget tud a múltjáról, az megpróbálja kikövetkeztetni a jövőjét is: és ott vár a legújabb, legnagyobb meglepetés… Elképesztően feszült, izgalmas és fordulatos thriller nagyszerű színészek közreműködésével.


Feliratos verzió

Bemutató: 2011.június 23.