2011. március 25., péntek

Holiday

Holiday

 

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 138 perc, 2006

rendező: Nancy Meyers
forgatókönyvíró: Nancy Meyers
zeneszerző: Hans Zimmer
operatőr: Dean Cundey
producer: Bruce A. Block, Nancy Meyers

 





szereplő(k): 
 
Cameron Diaz (Amanda)
Kate Winslet (Iris)
Jude Law (Graham)
Jack Black (Miles)
Eli Wallach (Arthur Abbott)
Rufus Sewell (Jasper)
Edward Burns (Ethan)


PORT.hu értékelés:   9.1/10

Rövid tartalom:

Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel viszonyt folytat. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció nem a tervek szerint alakul.

Vélemény:

 Igazán tetszett a történet,és utólag néztem meg,hogy ez a film még 2006-os. Hogy nem láttam még ezt a filmet hamarabb? Cameron Diaz nem a kedvencem,sosem volt az,de Jude Law nagyon helyes volt ebben a szerepben. Nagyon szerethető férfit alakít! 
Érdekes volt az alap történet és az is,hogy 1 nap alatt lebeszélték a ház cserét és már mentek is,ki merne ilyet megtenni a való életben,pedig milyen jó is lenne néha....
Összességében nagyon aranyos,kedves,szerethető romantikus történet,több vicces poénnal megspékelve.
Nálam ez a film 5/4.5 ér!






Képek a filmből: