2011. május 10., kedd

Alex Flinn: Beastly - A Szörnyszívű



Alex Flinn: Beastly - A Szörnyszívű


Fülszöveg: 

Szörnyeteg vagyok
Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár – egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszed, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém.
New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek.
Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg.
De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot. Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik?
Elárulom.
Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel.
Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen… szörnyeteggé.
Akarod hallani? Mered hallani?

Vélemény:

Nagyon kellemes volt. Már többen is írták,hogy a „ Szépség és a Szörnyeteg,modernebb átdolgozásban.”
Ez így van,teljesen egyetértek. De megérte elővenni a mesét,és átdolgozni,mert egy élmény volt olvasni. Szórakoztató,kedves,romantikus mesét kaptunk,mai köntösben. Többször mosolyogtam a chat részeken,viccesek voltak a chat partenerek karakterei,és az ő problémái. :)
A regény karakterei pedig,szintén nagyon tetszettek. Megszerettem szinte minden szereplőt.
A történetet végül is ismertem,de mégis más volt,érdekes volt,közelebb éreztem magamhoz,olyan érzésem volt ,mintha filmet néznék.... A Borító pedig egyszerűen gyönyörű.
Már kaptam fülest (több Moly társam említette),hogy lesz film a regényből,mindenképp megkeresem a trailerét,és közzé teszem.Több dolgot is megváltoztattak a történetben. Pl. Kyle karakterét,a boszorkányt sem így képzeltem. Engem ez kicsit zavar,de mindenképp megnézem a film változatot is,(ha nem olvastam volna ,fel sem tűnne)! :)
A fél pontot,csak azért vontam le,mert semmi nagy dolog nincs a könyvben,de annyira könnyű,és olvasmányos,hogy mindenképp el kell olvasni.

Történet: 5/4,5
Karakterek: 5/5
Borító: 5/5
Összesen: 5/4,5


A film előzetese: