2011. április 18., hétfő

Mr. Magas


Hargreaves, Roger: Mr. Magas (Mr. Men sorozat)

A Mr. Men-sorozat immáron negyven éve szórakoztat gyerekeket és felnőtteket szerte a világon imádnivaló alakjaival, szellemes történeteivel és bájos humorával. Az itthon most először napvilágot látó sorozat évente nyolc résszel bővül majd, és lesz - reményeink szerint - a magyar olvasók kedvence.

Oldalak száma: 36
Borító: puha kötés, ragasztva
ISBN: 9786155049163
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2011
Fordító: F.Nagy Piroska

Rövid tartalom: 

Hozzánk is megérkezett a Mr. Men sorozat egyik kis füzete,a Mr. Magas!
Amit tudni kell a kis könyvecskéről! Rövid kis történet keretében ismerkedhetünk meg Magas úrral és problémájával,hogy neki bizony nagyon hosszúak a lábai!
Adottságának nem látja a szépségét,viszont barátai,Kicsi úr,Csiki úr,Kíváncsi úr és Falánk úr segítenek felismerni,milyen hasznos is lehet ha valakinek hosszúak a lábai,és egy helyes poénnal zárul történetünk...


 Vélemény:

Könyvecskénk szereplői nagyon kedvesek,szerethetőek,fiaim kedvence Falánk úr lett, nagy-nagy pocakjával. (hasukat előre döntve utánozzák pocakját) :)
A rajzok egyszerűek,de helyesek és kiválóan alkalmazkodnak szereplőink jelleméhez.
A történet a maga egyszerűségével, kedvességével,belopta magát a szívünkbe,egyetlen negatívumot találtam...
A könyv befejezésében "a negyven mérföld- négy perc alatt" ez egy kicsi gyereknek egyáltalán nem érthető,így nekem másképp kellett megfogalmaznom a befejezést,úgy hogy ők is megértsék kicsiny történetünk csattanóját. Hiszen a befejezés,így csak nekünk, felnőtteknek lett vicces! :)
A befejezés miatt veszített számomra a könyv a hangulatából,(mert zavaró volt,hogy változtatnom kell a történet befejezésén) de még így is nagyon szerethető,kedves és humoros. Hamar gyermekeim kedvencévé vált.
A rajzok is egyszerűek,egy kicsi gyereknek elég lehet,viszont felnőtt szemmel valami komolyabb kivitelezésre számítottam,de a lényeg,a gyerekeimnek tetszett… :) A méretét tekintve pedig teljesen gyerek barát,így bármilyen kicsi táskába elfér,bárhol elővehető,és máris magával ragad Magas úr és barátai története...

Történet: 5/4
Karakterek: 5/5
Külalak,illusztráció: 5/3.5
Összesen: 5/4

A Könyvet Köszönöm az Agave Kiadónak,és Lobonak


A sorozat további könyvecskéi: