2011. február 11., péntek

Karen Marie Morning- Álom és valóság




Karen Marie Morning- Álom és valóság -  
Tündérkrónikák 2.


Fülszöveg:

Még csak néhány hét telt el azóta, hogy a sorozatunk első kötetéből megismert MacKayla Lane repülőgépe földet ért Dublinban, és az ír fővárosban máris fenekestül felfordult a világ. Mac erre alighanem csak annyit mondana: na és, az övé is felfordult, abban a pillanatban, amikor értesítették róla, hogy Írországban tanuló nővérének brutálisan megcsonkított holttestét megtalálták egy szeméttel borított sikátorban, Dublin északi részén.
Macet attól fogva a bosszú élteti. Pártfogója, a titokzatos Jericho Barrons segíti őt abban, hogy az ősi tündérvilágba vezető misztikus nyomokat követve, eljusson Alina gyilkosáig. A nyomozás során megismeri a város ódon falai között nyüzsgő ijesztő árnyfigurákat, szörnyeket, gengsztereket és gonosz tündéreket, megtanul káromkodni, lopni, hazudni és ölni. Egyetlen rövid hónap alatt sikerül a város minden mágikus erővel bíró lényének a tyúkszemére lépnie. Egyre több veszély leselkedik rá, de szerencséjére Barrons mindig kéznél van, hogy kimentse ellenségei karmaiból.
Csak egy kivétel van: V’lane, a halált hozó szextündér, aki olyan intenzív szexuális vágyat kelt Macben, hogy a puszta látására a lány vetkőzni kezd. És V’lane többnyire váratlanul tűnik fel Mac közelében. Ahogy most is.

"A lány elgyengült térddel rogyott le a homokba. El akarta fordítani a tekintetét, de a szeme nem engedelmeskedett.
Karnyújtásnyi távolságra voltak tőle a tündérherceg tökéletes testrészei, amelyeket magában akart érezni, hogy csillapítsák szörnyű, embertelen vágyát. 
Ökölbe szorította a kezét, hogy könnyebb legyen ellenállnia. 
A tündérherceg ezen csak nevetett, mire ő lehunyta a szemét, és lefeküdt a puha, simogató fehér homokba. 
Nem kellett mást tennie, mint az előtte álló Maestróra bíznia a testét, aki úgy játszik rajta, ahogy senki más; simogatása elképzelhetetlen crescendo; olyan húrokat penget, amelyeket korábban még senki, és többé nem is fog.
Egy meztelen tündérherceg láttán minden más férfi örökre háttérbe szorul.
"

Vajon hol lehet most Barrons? Képes-e mégis legyőzni a veszedelmes szextündér vonzerejét és mesterkedését, s megmenteni a lányt a halálos ölelésből?


Vélemény:

Azt kell mondjam,kissé csalódott vagyok,mert a kötet végén derült ki számomra,hogy bizony ennek a kötetnek még több része is van,és tovább folytatódik Mac és Jericho története,és egy csomó szál elvarratlan maradt!
Ami a 2.könyv mellett szól,hogy sokkal jobban tetszett mint az 1. könyv!
Sokkal érdekesebb,izgalmasabb és talán sokkal jobban össze állt bennem a kép,hogy kik is a könyv szereplői,és miről is szól ez az egész történet!
Az első könyvben fellelhető zavaró tényezők is kevésbé jelennek meg ebben a könyvben,pl. itt Mac stílusára és kislányos naivságára, butácska rózsaszín világára gondolok...
Ezért nagyon kíváncsivá tett az írónő,hogyan is folytatódnak majd a dolgok,és még mindig rengeteg kérdés fogalmazódik meg bennem! pl.Ki és mi Jericho Barrons?!

Jaj,most annyira szomorú lettem,hogy nem tudom mikor is lesz folytatás,mikor jelenik meg a magyar kiadása a sorozatnak!
Nem is tudom,talán jobb lett volna ha akkor kezdek a történetbe,ha már meg van a folytatás is,mert így olyan rossz érzés van bennem,hogy nem tudom,most mi lesz! De persze ez csak az én türelmetlenségem,és ez senkit se tántorítson el!

A történet érdekes,és már nagyon örülök,hogy belekezdtem,izgalmas,fantasztikus és teljesen más világ mint amit eddig olvastam!

Értékelésem:

5/4,5 (az első könyv nem tetszett annyira mint ez a könyv és ezért nem adnék max. pontszámot)

Bartos Erika-Anna, Peti és Gergő Folytatás

Virág buzdítására kezdtem a gyerek könyvekről is írni pár sort! :)

Gondoltam összegyűjtöm az összes kötetet,bár nekünk, 'csak' 1 példány van meg! Mindegyik könyv nagyon helyes,és talán így mindenki ki tudja választani,az ő gyermekének melyik áll közelebb a szívéhez!

Anna, Peti és Gergő: Játsszunk együtt!

Kedves Olvasó! Ha ismered Anna, Peti és Gergő történeteit, akkor most biztosan kíváncsian várod, miről szólnak az új mesék! Ebben a könyvben olvashatsz bunkerépítésről, tábortűzről, játéktelefonról, egy félénk csigáról, sok torkos medvéről, és arról is, milyen rossz, ha fáj a fülünk!


Anna, Peti és Gergő: Petikönyv - Gézengúzok könyve


Én mint "Petike", nagy élvezettel olvastam fel gyermekeimnek a könyvet. Igazán szívderítő olvasmány, és nagyon helyesek az illusztrációk. Jó szívvel ajánlom az összes gyermeknek és a nekik felovasó felnőtteknek." (Gerendás Péter, kilencgyermekes apuka)
Ha ismered Anna, Peti és Gergő történeteit, akkor biztosan várod már, miről szól a Petikönyv! Ez a könyv egy nagyon jókedvű, szeretnivaló fiúról szól, akivel mindig történik valami! Olvashatsz kisautókról, focizásról, homokozásról, farsangról, egy pókról, és arról is, mi lesz majd Peti ha nagy lesz!




Anna, Peti és Gergő: Irány az iskola!

"Kedves Olvasó! Ha ismered az Anna és Peti sorozat első két könyvét, most biztosan csodálkozol, hogy a főszereplők megváltoztak. Igen, eltelt pár év, Anna és Peti megnőttek, és megszületett az újabb kistestvér: Gergő! Ebben a könyvben sok új mesét olvashattok Annáról, Petiről és Gergőről." (A szerző)






Anna, Peti és Gergő: Nagycsalád lettünk!

"Kedves Olvasó! Ha ismered az Anna és Peti sorozat első két könyvét, most biztosan csodálkozol, hogy a főszereplők megváltoztak. Igen, eltelt pár év, Anna és Peti megnőttek, és megszületett az újabb kistestvér: Gergő! Ebben a könyvben sok új mesét olvashattok Annáról, Petiről és Gergőről." (A szerző)



Az Alexandra oldalán ennyi kötetet találtam! Ha valaki esetleg még talál olyat amit kifelejtettem,írjatok!