2011. április 7., csütörtök

Claire Loup: Amikor életemben először

Claire Loup: Amikor életemben először


Rövid tartalom:

Az érettségit követő nyár eseményei alkalmat szolgáltatnak Julie-nek arra, hogy számba vegye az elmúlt néhány év meghatározó élményeit, azokat, amikor életében először tett valamit, vagy esett át valamin. Ezen nevezetes és emlékezetes első alkalmak között egyaránt van kellemes és kellemetlen, felemelő és lehangoló, kacagtató és siralmas. Claire Loup, a fiatal francia írónő első regényében jelenlegi és hajdani tinik egyaránt magukra ismerhetnek a főhősnő hol csípős iróniával, hol fergeteges humorral elénk tárt csetlés-botlásaiban, amelyek a nővé válás óhatatlan velejárói mindannyiunk életében.




Vélemény:

Az ifjúsági regényekhez szükségem van a megfelelő hangulatra... Most megtaláltam,és tetszett a történet!
Derűs volt,kedves,aranyos... az idő is gyönyörű,épp ilyen regény illik ehhez a tavaszi nap sütéshez.
Igaz semmi izgalom, egyedinek sem nevezném (engem kicsit emlékeztet a Neveletlen hercegnő naplójához), viszont mindenki átélt már hasonló helyzeteket,ezért is érezhetjük közel hozzánk Julie-t ,a történeteit....
Többször megmosolyogtam,a könyvből áradó ártatlanságot,humort. Megszerettem a francia lány személyiségét,vicces volt,humoros,bár néha kicsit naiv,de hát 15-18 évesen ez teljesen elfogadható. Bele keveredett több elsiklott helyzetbe is,melytől szeretnénk megóvni magunkat,de ha előre tudnánk akkor leülnénk mielőtt elesünk.
Ezen történetek formálnak minket felnőtté,és ha rendelkezünk kellő humorral,akkor vicces visszanézni,miket is követtünk el,tízen... évesen.
Emlékezetes jelenet: amikor próbálja bele erőszakolni magát a nadrágjába,mert abba bele kell menjen a feneke,mert ő bizony kicsit sem hízékony,talán a nadrág mehetett össze..... :)
Látom magam előtt,ahogyan fekve húzza fel a nadrág cipzárját...háhá én is tettem hasonlót,szóval Nagyon tetszett.
Nekem is eszembe jutottak,hogy velem is történtek hasonló "első élmények",bár van, ami talán szerencsére ki maradt az életemből…
Akik szeretik az ifjúsági regényeket,azok nem fognak csalódni,szórakoztató olvasmányra lelnek a történetben.

Történet: 5/4
Főhősök: 5/5
Felépítés: 5/4
Borító: 5/5
Összesen: 5/4

Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak,és Borostyánnak a lehetőséget!


A Facebookon közzétett egy linket a Vöröspöttyös rajongói oldal ,ahol bele olvashattok a könyvbe! A képre kattintva megtalálod.