2011. március 28., hétfő

Sherrilyn Kenyon/Sötét vágyak vadásza- Végzetes ölelés


Fülszöveg:

Amint leszáll az éj, én leszek a legszörnyűségesebb fenevad, aki az éjszakában portyázik: parancsolok az elemeknek, és nem ismerek félelmet. Évszázadok óta védem az ártatlanokat, cserébe nem kérek semmit, csak álmaim asszonyát. Sunshine Runningwolf nem akar többet, csak ezt az éjszakát, de valahányszor ránézek, elkezdek sóvárogni olyan álmok után, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt eltemettem magamban. Tudom, hogy a szerelmem a halált jelentené számára. Megátkoztak, arra kárhoztattak, hogy soha ne ismerjem meg a békét és a boldogságot – míg ellenségem a sötétben lapul és arra vár, hogy mindkettőnket elpusztítson…

SHERRILYN KENYON szinte összes regénye vezette már a New York Times bestsellerlistáját. A Sötét vágyak vadásza sorozatból eddig 29 rész jelent meg külföldön, a műfaj rajongóinak nagy örömére.


„Kenyon a vámpírrománc királynője”
– Publisher’s Weekly

Részlet a könyvből:

" Selena körülnézett, aztán közelebb hajolt, és lehalkította a hangját, mintha attól tartana, hogy valaki meghallja őket.
– Sunny, mondd meg nekem igaz szívedre, miért érdekel Talon?
Sunshine-t felbosszantotta a kérdés.
– Mi vagy te? Az anyukája? Ígérem, hogy reggel is becsülni fogom.
Selena az égnek emelte a szemét.
– Ez most komoly, Sunshine. Az érdeklődésed iránta olyan súlyos, gonosz dolgokat mozgat meg a háttérben, ami habozás nélkül bármelyikőtök halálát okozhatja, ha azok úgy vélik, hogy akár te, akár Talon az árulójukká váltok.
Sunshine arca összerándult Selena halálosan komoly hangjától.
– Talon egy vámpír, ugye? Tudtam!
– Nem pontosan.
– Ő is ezt mondta. Tehát tőled is megkérdezem, amit már
Ő tőle is kérdeztem: mi az, hogy „nem egészen vámpír”?
– Egy Sötét Vadász.
Sunshine megdöbbent, hogy a végén mégiscsak kapott választ. Persze a válasznak semmi értelme nem volt, de egy régóta várt dolog kezdete lehetett.
– Ami nem más, mint…?
– Egy halhatatlan vámpírvadász, aki a bosszúért eladta a lelkét.
A lány gerincén felkúszott a hideg.
– Kinek adta el a lelkét, az ördögnek?
– Artemisz istennőnek.
Sunshine felvonta a szemöldökét. Ezt várta a legkevésbé.De persze, mivel ez az egész párbeszéd meglehetősen furcsa volt, nem kellene meglepődnie semmin.
– Viccelsz, ugye?
Selena lassan nemet intett.
– De ennek semmi értelme! Úgy értem, nincs olyan sok vámpír a földön, vagy igen? Hány Sötét Vadász lehet? Talon az egyetlen?
De Sunshine Selena arckifejezéséből tudta, hogy a válasz nem lesz nagyon kellemes.
– Több ezer Sötét Vadász van, és megszámlálhatatlan vámpír.
Illetve úgy hívják őket, hogy démonok, mivel sokkal régebb óta léteznek, mint maga a vámpír szó.
Sunshine dermedten ült, miközben próbálta felfogni a hallottakat.
– Én ezt nem értem. Mármint elméletileg mindig is hittem a vámpírokban, de valójában nem igazán, és most nehezen tudom elképzelni, hogy olyan sokan lennének, és hogy valódi vámpírvadászaink is vannak a megölésükre. 
Összetalálkozott a tekintete Selenáéval.
– Nem akarlak megbántani, de mindig is azt hittem, hogy a testvéred, Tabitha kicsit félnótás.
Selena fura kis nevetést eresztett meg.
– Az is, de ez most mellékes.
Sunshine megpróbálta elrendezni magában mindazt, amit Selena elmondott neki. De még mindig nem tudta eldönteni, hogy elhiggye-e. Lehet, hogy Talon tényleg egy halhatatlan vámpírvadász?
És mégis, furcsa módon ez megmagyarázna egy csomó dolgot. Nagyon sok dolgot.
– Ó, istenem, az a fickó tényleg egy vámpírvadász!
Rosszul érezte magát.
– Honnan jönnek a vámpírok? – kérdezte Selenát. 
– Démonok, vagy emberi lényekből lettek, mint ahogy azt a filmekben ábrázolják?
Selena egy darabig nem szólt, aztán halkan beszélni kezdett.
– Oké, hadd mondjam el neked röviden, lássuk, hátha segít egy kicsit megérteni a dolgokat. Hónokkal ezelőtt két faj lett teremtve: az emberek és az apolliták. Ez utóbbiak Apolló isten gyermekei voltak, aki létre akart hozni egy szuperfajt, amelyik túlszárnyal bennünket mind alakban, mind formában, mindenben.
Gyönyörűek voltak, hihetetlenül magasak, és óriási pszichés képességekkel, erővel rendelkeztek.
Sunshine nyelt egy nagyot, amikor visszagondolt a támadóira.
Amit hallott, nagyon úgy hangzott, mintha Selena őket írná le.
– De mint mindenki más, akinek ilyen képességei vannak –folytatta Selena –, az apolliták is visszaéltek velük, és háborút indítottak az emberek ellen, megpróbálván meghódítani az emberiséget.
– Az apolliták vámpírok voltak?
– Nem – felelte Selena –, ne szaladj annyira előre! A görögök és az apolliták közötti háború során az apolliták megölték Apolló kedvesét és a fiát. A gyilkosságok miatti dühében Apolló elpusztította az apolliták otthonát, Atlantiszt. Az árulásuk miatt az apollitákat megátkozták, hogy csak egymás vérét ihatják, ha élni akarnak, és tilos volt nekik a lábukat tenni olyan területre, ahová akár csak egyetlen napsugár
is süt, ahol Apolló megpillanthatja őket. És mivel Apolló kedvese huszonhét éves volt, amikor megölték, minden apollita arra ítéltetett, hogy szörnyűú halállal haljon a huszonhetedik születésnapján.
– Hogyan?
– Szétporladnak, huszonnégy óra leforgása alatt lassan elbomlanak.
Sunshine-nak elakadt a lélegzete.
– Ó, milyen szörnyű!
Selena egyetértett vele. Közben felvette a kártyalapot, és visszatette a pakliba.
– Csak két módon kerülhetik el azt a sorsot. Vagy megölik magukat még a születésnapjuk előtt, vagy pedig démonná válnak, elkezdik ölni az embereket, és magukba olvasztják a lelküket, hogy meghosszabbítsák az életüket.
– Hogyan?
Selena vállat vont.
– Nem tudom pontosan. Csak azt tudom, hogy kiszívják a érünket, amíg meg nem halunk, aztán befogadják a lelkünket a testükbe. Amíg a lélek életben van, addig ők is élhetnek tovább.
Csak az a gond, hogy az emberi lélek elkezd haldokolni attól a pillanattól kezdve, hogy elfogják. Úgyhogy a démonok élete állandó kutatás az új lelkek után, hogy életben tartsák magukat.
– És a lelkek begyűjtésétől lesznek vámpírok?
– Démonok, vámpírok, hullarablók, bárminek nevezheted őket. Kiszívják a véredet és a lelkedet, semmid nem marad.
Kicsit olyanok, mint az ügyvédek – mosolyodott el Selena. – Ó, pardon, most megbántottam a férjemet!
Sunshine méltányolta, hogy Selena megpróbál viccelődni, de még mindig próbálta megemészteni a hallottakat.
– És a Sötét Vadászok? Ők is apolliták?
– Nem, ők ősi harcosok. Miután Atlantisz elsüllyedt az óceánba, a görög istenek dühösek voltak amiatt, hogy Apolló megalkotta, aztán az emberekre szabadította a démonokat, úgyhogy a testvére, Artemisz létrehozott egy hadsereget, aminek az a feladata, hogy felkutassa és megölje őket. Ők a Sötét Vadászok. Talon az egyikük.
– Hogyan hozta létre őket?
– Azt nem tudom. Valamit csinál, és hatalmába keríti a lelküket, aztán újra életre kelti őket. És miután a Vadászok újraélednek, kapnak egy szolgát és pénzt, hogy csak a vadászatra és a gyilkolásra kelljen összpontosítaniuk. Az egyetlen dolguk az, hogy kiszabadítsák a démonokból az ellopott lelkeket, mielőtt
még azok meghalnak.
Sunshine vett egy mély lélegzetet, miközben az információ temésztette. Nem nézett ki jól a dolog sem az ő, sem Talon számára.
– Tehát Talon örökre felesküdött Artemisz szolgálatába. –
Sunshine akadozva fújta ki a levegőt. – Jézusom, alig tudom felfogni! Ez aztán a sehová sem vezető, reménytelen kapcsolat!
– Nem szükségszerűen.
Sunshine felpillantott, és elkapta Selena kutató tekintetét.
– Hogyhogy?
Selena megkeverte a kártyáit.
– Tudod, Kyrianosz is Sötét Vadász volt egykor…
Sunshine szíve majd kiugrott a helyéről ezekre a szavakra.
– Tényleg?
Selena bólintott.
– Létezik egy záradék. Az igaz szerelem képes visszaállítani a testük és lelkük egységét, az megszabadíthatja őket Artemisz szolgálatából.
– Tehát van remény?
– Édesem, remény, az mindig van......
"

Vélemény: 

Vigyázz!Cselekmény leírást tartalmazhat!
Kicsit hosszú volt számomra ez a könyv,pedig izgalmas volt,de talán kicsit hosszúra nyúlt a vége.
Ettől eltekintve tetszett a történet,egyre több szereplőt megismerhetünk,és érdekesek a karakterek is.
Viszont ami kevésbé tetszik ,hogy ugyanaz az alap története mind 3 könyvnek, nehéz élete volt főhősünknek,szenvedések sorozata várta és ezért választotta az örök halhatatlanságot Sötét vadász ként,
de ekkor jön valaki akibe bele szeret és aki miatt szeretne újra nem csak Sötét vadász ként élni.

A részletről:  annyira örültem,hogy ilyen kiváló összefoglalót találtam a 3. könyvben arról,kik is a szereplői a Sötét vágyak vadásza sorozatnak,és gondoltam közzéteszem,aki még nem olvasta, azoknak kedv csinálónak,akik olvasták azok talán szívesen olvassák újra.

Ami tetszett: A karakterek és, hogy mindig újabb szereplők tűnnek fel,ezzel is fenn tartva az érdeklődésünket a sorozat iránt! Szerethetőek a Sötét vadászok,bár kicsit ijesztők is,de miután megismered történeteiket,szeretnél nekik te is segíteni,hogy elfeledjék szenvedéseiket!

Ami nem tetszett: A könyv terjedelme. Nem éreztem azt,hogy csak ennyi oldalon keresztül mondható el Talon története,így el kellene húzni. Végig volt egy hangulata a könyvnek számomra,ami nem kiemelkedő,olyan mint az előző érzés. Volt egy nagyobbacska fordulat ami végre jó volt,és a legvégén már újra faltam a könyvet,hogy megtudjam a végkifejletet. De ezt már csak a végén éreztem,szerettem volna,ha az egész könyv alatt ezt érzem,de így sem volt rossz...

Történet: 5/4
Borító: 5/3
Karakterek: 5/5
Fordulatosság: 5/3
Összesen: 5/4