2011. január 25., kedd

4400


Hogy legyen egy Sorozat ajánlás is ma!!!!

Online nézhető:
(megavideo-s link,ezért 72 perces időkorlát van ) 


Véleményem:

A legutolsó amit láttam,nagyon féltem tőle,hogy nem fog tetszeni,mindig átfutottam rajta! De most misztikusra vágytam,és megkaptam!! Aki szereti ezen műfajt azoknak szívesen ajánlom!! Sok sorozat hasonló elven működik! Minden rész külön kis történetet is elmesél,jelen esetben,hogy milyen képességgel tértek vissza a 4400-ok,de szépen görgeti a sorozat eseményeit is előre,mely izgalmas,fordulatos,és kiszámíthatatlan! Még több évadot is elbírt volna szerintem a történet,de a 4. évad teljesen befejezett! Így aki attól félne,hogy nincs vége,értelmetlen végig izgulni,ne féljen tőle,mert teljesen érthető a sorozat,és a szálakat sikerült elvarrni! De mivel 4400 képességről van szó(vagy még többről),így a folytatás is simán bele fért volna! Én sajnálom,hogy vége!


5/4.5

cím: 4400

műfaj: Misztikus/Dráma/akció

A sorozat 4 évadból áll,szinkronizált változatban is!

Rövid leírás:

1946-tól kezdve különböző időpontokban, a világ különböző tájain 4400 embert egy rejtélyes fehér fény magával ragad. 2004-ben aztán Seattle mellett, ugyanolyan rejtélyesen, ezek az emberek egy fénygömb kíséretében megjelennek. Nem öregedtek és nem változtak semmit, illetve semmire sem emlékeznek. Néhányuknál különleges képességek jelentkeznek, amelyek lehetnek hasznosak, semlegesek vagy kárt okozók is.
Tom Baldwin az NTAC különleges ügynöke, és társa a tudós Diana Skouris ezeknek az embereknek a megfigyelésére és azon ügyek megoldására specializálódtak, melyekben 4400-asok érintettek. Mindkettőjüknek személyes kapcsolatuk is van, mivel közülük való Tom unokaöccse, Shawn, és Diana fogadott lánya, Maia, aki mellesleg az első eltűnt személy és mindkettőjüknek képessége van. Miközben a két ügynök a különleges esetek után nyomoz, a nagymenő szállodatulajdonos, Jordan Collier, létrehoz egy központot a magukfajtának. Mivel a központban - persze pénz ellenében - különleges képességeket ígérnek minden embernek, sok ellentét támad majd a nemzetvédelmesek és Collier között... ahol Tom és Diana két tűz közé kerülnek és sok esetben választaniuk kell: a törvény vagy a szeretteik.
Mindemellett tovább fokozza az bonyodalmakat Lily Moore felbukkanása, aki várandós és amikor eltűnt még nem volt az - tehát a gyermek az eltűnése alatt fogant, azon a rejtélyes helyen, ahová elvitték őket...




 


Magyar nyelvű trailert nem találtam,de én szinkronnal néztem,így fellelhető azon formában is!! :)


Fejős Éva- Eper Reggelire




Rövid tartalom:

A Hotel Bali című nagysikerű regény rengeteg kérdést hagyott megválaszolatlanul. Az ott megismert négy barátnő élete immár végérvényesen összefonódott, talányosabb utakon, mint hinnénk. Milyen drámai kihívás elé állítja a sors Szilvit, karrier vagy szerelem a fontosabb Gabi számára, vajon Dóra búcsút int-e Balinak, a földi paradicsomnak az elképzelt boldogság reményében, és legfőképpen, helyrehozható-e a múlt szörnyű tévedése Judit számára, van-e újrakezdés a barátságban és a szerelemben? Fejős Éva immár negyedik sikerkönyvével jelentkezik, és ezúttal a rajongói által legjobbnak tartott Hotel Bali folytatásával, melyben beavatást nyerünk férjek, szeretők és szerelmek történetébe, bocsánatos és helyrehozhatatlan bűnök, valóra váltott és elszalasztott álmok, életreszóló leckék és szerelmek világába.

Véleményem:

Érdemes volt elovasni,nekem tetszett,bár sok rossz kritikát olvastam,de nekem nincs különösebb gondom vele! Kikapcsolt és ennyi már nekem elég volt!

5/3.5

Fejős Éva- Hotel Bali





Rövid tartalom:

Négy barátnő: Dóra, Gabi, Szilvi és Judit. Tizenévesen Budapesten, egy mámoros és tragédiába torkolló buli után fogadalmat tesznek, hogy elhagyják az országot. Máshol kezdenek új életet, ahol a múlt nem éri el őket. Megesküsznek: tizenhét év múlva újra találkoznak… A sors négyüket a négy égtáj felé veti: Dóra a földi paradicsomban, Bali szigetén köt ki, de ott is csak élete szerelmére gondol. Szilvi titokban regényt ír, melyben barátnőinek is fontos szerep jut, Gabi két sikeres férfi között őrlődik, Judit pedig megszerzi magának azt a pasit, akiről korábban csak csendben álmodozott… Tizenhét év telt el, közeledik a nagy találkozás… Vajon megtalálták a boldogságot? Elárulhatják-e egymást a barátok a szerelemért? Mit rejt a titokzatos közös múlt, és van-e feloldozás?

Véleményem:

Magyar író nő tollából származó regény! Fordulatos,mozgalmas ,érdekes! Kicsit kuszák voltak a kapcsolatok az elején,de lassan kibontakozott,hogy hogyan is tartozik össze ez a 4 ember! Nekem tetszett,így a 2. rész ként írt Eper reggelire c. regényt is elolvastam!

5/4

Julie Garwood-A Becsület Diadala


Ezzel a könyvel kezdtem ismerkedni Julie Garwood írásaival és nagyon tetszett! Mivel ez él legintenzívebben az emlékeimben így ezt szeretném először ajánlani!!


Rövid tartalom:

Julie Garwood, a New York Times bestseller-írónője, édes bosszúból, izgalmas cselszövésekből és érzéki szerelemből szőtte történetét. A viszályoktól hangos angol királyi udvarban Lady Madelyne-nek el kell viselnie kegyetlen bátyja, Louddon báró durva bánásmódját. Duncan, Wexton bárója - a Farkas - az Adela húgát ért gyalázatot megtorlandó, Louddon erődje ellen vezeti harcosait. Hadizsákmányként foglyul ejti a szépséges Madelyne-t, akit magával hurcol, de amikor a büszke szépségre emeli tekintetét, megfogadja, ha kell, élete árán is megvédi a lányt. Erődjének rideg falai közt is hű marad esküjéhez. Ám a lángoló szenvedély mindkettőjüket hatalmába keríti, Madelyne teljes szívével és lelkével átadja magát az ő Farkasának, és bátran kiáll szerelmükért a király és az udvar előtt. "Emlékezetes és hatásos... egy csodálatosan érzékeny szerelmi történet" (Romantic Times)

Véleményem:

Mint írtam nekem nagyon tetszett! Hiszen filmekben is kifejezetten kedvelem azon filmeket,melyek kalanddal,kevés romantikával és annál több erotikával vannak fűszerezve! Ez a könyv ilyen!! Régi időkben játszódik ami szerintem még varászlatosabbá teszi a történetet,mindenkinek bátran ajánlom,akik szeretik a hasonló hangulatú könyveket!!

5/4.5