2011. július 22., péntek

Olvasás 7 hete - 3. hét


Olvasás 7 hete - 3. hét

Választható témák a következők:

III. hét (júl. 18 – júl. 24.)
Mi alapján értékel egy könyvet?
Mi alapján választja ki a következő olvasmányát?
Filmadaptációk: kedvencek, a legpocsékabb adaptáció
Miért vezet/olvas Ön könyves blogot? Van-e hatása egy-egy könyves blognak az olvasásra? (pl.: a következő olvasmányát egy blogbejegyzés hatására választotta ki) Van-e/Vannak-e kedvenc blogjai/bloggerei?
http://moly.hu/polcok/iii-het-jul-18-jul-24

Általam választott témák:

Mi alapján értékel egy könyvet? 

A könyvek részletesebb értékelését én ebben az évben kezdtem.
Eddig összesen annyi véleményem volt,hogy tetszett vagy nem egy könyv / történet.
Mióta többet olvasok és több kritikát is olvastam,azóta már több mindenre figyelek.
A legelső ,ami a legfontosabb számomra,a borító szépsége,hiszen ez alapján emelem le a polcról a könyveket. A második legfontosabb számomra ,hogy milyen hatást kelt egy történet és milyen érzelmeket vált ki belőlem.
Arra is figyelek ,mennyire emlékezetes a könyv, milyen a szereplők ,a történet ,a helyszín megformálása.
A fordulatosság is fontos lehet a történet menetében és nem utolsó sorban az egyediség és az író stílusa is közre játszik a végleges értékelésben.

Mi alapján választja ki a következő olvasmányát? 

Míg nem ismertem a Moly.hu-t,addig ismerősök ajánlásai alapján kezdtem olvasásba,de ez nem igazán vált be. Utána könyves blogokat kezdtem olvasgatni,különböző könyv kritikákat ,ezek alapján próbáltam kiválasztani ,hogy érdekes lehet e számomra a fülszöveg alapján tetszetős könyv.
Majd a Moly megismerése után,egyre több értékelést olvashattam könyvekről,ajánlásokat is találhattam ,és így könnyebb kiválasztanom,hogy mi az ami végül pozitív élményt nyújthat számomra.
Amelyik könyv nagyon érdekel,a bloggerek kritikáit is elolvasom.
De a legelső,ami felkelti az érdeklődésemet az a szebbnél szebb borítók és ezek alapján olvasom el a fülszövegeket. Így számomra fontos,hogyan is néz ki egy könyv , mert így hívja fel magára a figyelmet és csalogat közelebb magához és így kaphat lehetőséget,hogy magába bolondíthasson!!!