2011. január 26., szerda

Tru Blood Mánia-A sorozat 1.évad


színes, magyarul beszélő, amerikai filmsorozat, 2008

rendező: Alan Ball, Scott Winant, Michael Lehmann
író: Charlaine Harris
forgatókönyvíró: Alan Ball, Raelle Tucker, Charlaine Harris
operatőr: Matthew Jensen, John B. Aronson, Checco Varese
zene: Nathan Barr
producer: Alexander Woo
executive producer: Alan Ball
vágó: Michael Ruscio, Peter B. Ellis



szereplő(k):


Anna Paquin (Sookie Stackhouse)
Stephen Moyer (Bill Compton)
Ryan Kwanten (Jason Stackhouse)
Rutina Wesley (Tara Thornton)
Sam Trammell (Sam Merlotte)
Nelsan Ellis (Lafayette Reynolds)
Alexander Skarsgard (Eric Northman)


Rövid tartalom:

A tömeggyártott szintetikus vér feltalálásának köszönhetően a vámpíroknak nincs szükségük többé emberekre, hogy napi szükségleteiket fedezzék, és - ha kényelmesen nem is, de szabadon - sétálhatnak halandó társaik között. Bár azáltal, hogy embertársaik lekerültek étlapjukról, legendabeli szörnyetegekből egyik percről a másikra hétköznapi polgárokká váltak, az éjszaka világából még mindig nem törhetnek ki. Sokan aggodalommal fogadják, hogy ezek a teremtmények előbújtak koporsóikból, s most köztük élnek. A világ vallási vezetői és kormányhivatalnokai már eldöntötték, kinek az oldalára álljanak, azonban Bon Temps, a louisianai kisváros még gondolkodik.

Sookie Stackhouse pincérként dolgozik a kicsi, ámde otthonos Merlotte's bárban. Bár Sookie első pillantásra hétköznapi lánynak tűnik, nem éppen átlagos képességgel bír: képes olvasni mások gondolataiban, s ez folyamatosan felforgatja a lány életét. Ha ez nem lenne elég hátrány ahhoz, hogy egy louisianai kisváros szűk közösségébe beilleszkedjen, egyszer csak betoppan életébe a Merlotte's első vámpír vendége, a 173 éves Bill Compton - s a két kirekesztett között azonnal komoly vonzalom alakul ki.



Vélemény:

Nagy kedvencem volt,végig néztem az összes részt!! Minden meg van benne ami egy jó vámpír sorozathoz kell,izgalom,vérontás és persze erotika!! Ezért minimum 16 karikás!! :)
Aki hasonlítgatni szeretné a Twilight sorozathoz,ne tegye!! Semmilyen oldalról nem hozható párhuzamba vele!! Az inkább tini,szerelmes történet,míg ez,sokkal érettebb szemszögből közelíti meg a vámpírságot!!

5/5


0 megjegyzés: