2011. október 7., péntek

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 2.

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 2.

RedAngel bejegyzése:


Tartalom:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Stephanie Plum, a világ legkedveltebb fejvadásznője nem akármilyen megbízatást kap. Kenny Mancusót kell begyűjtenie, a gyilkost, aki mellesleg Joe Morelli unokatestvére. És mint mindig, Stephanie körül most is izzik a levegő. Anyja változatlanul férjhez akarja adni, és továbbra is az ő pici lányaként kezeli, Morelli változatlanul (sőt fokozódóan!) izgató és pofátlan. Felbukkan még egy temetkezési vállalkozó, egy rakomány ellopott koporsó, némi halálos fenyegetés, és az elengedhetetlen kocsimizéria (ezúttal lopják, nem robbantják). Mindennek a tetejében ott van Stephanie nyakán Mazur nagyi is, aki most éppen temetésbuzi lett, unalmában ravatalozókba cipeli, ahonnan végül kisöpri a népharag, míg végül is felcsap önjelölt nyomozónak. A szingli fejvadász minden idők talán legsikeresebb női sorozata. Janet Evanovich, a rajongva imádott szerző, Stephanie Plum és Joe Morelli kettősében egy klasszikus se veled, se nélküled kapcsolatot írt meg. Egy harmincas, imádni valóan szerencsétlen nő, és „A PASAS”, akivel (majdnem) mindig történik valami (néha azért ténylegesen is), hol szeretkeznek, hol majdnem meghalnak, máskor csak pizzáznak és tévéznek, de legesleginkább egymást húzzák, de azt rutinosan és kőkeményen. Vajon összejön Stephanie Morellivel? Elkapja Kenny Mancusót? És vajon totál porba dönti-e New Jerseyt Mazur nagyi, vagy ezt meghagyja egy későbbi részre?

Vélemény:

Be kell vallanom őszintén Janet Evanovich sorozatának első kötete jobban tetszett. Ne volt rossz ez a második rész sem, de kicsit vontatott volt. Lassan történtek az események, a nyomozás unalmas volt. Ugyanakkor amiért mégis érdemes volt elolvasni az Mazur nagyi. Már az első részben is nagyon szimpatikus volt a karaktere és gyakran nevettem rajta. Ebben a részben sokkal többet segít Stephanine-nek és gyakran elkíséri őt nyomozó útjára. Közben persze számos galibát okoz, vicces szituációkba keveredik. Gyakran gondoltam rá, hogy már már kicsit morbid ez a nagyi de mégis nagyon poénos és szeretni való,mint ahogy hősnőnk kedvenc kisállata is Rex, a hörcsög. Valami kis szerepet ő is mindig kap a könyvben és nagyon imádni való házillat képét festi le az írónő.
Én valahogy többet vártam volna Morelli és Stephanie kapcsolatának alakulásától is, de mivel ez egy krimi regény így igazából ez megbocsájtható. Ugyanakkor mégis maga a történet fő szála szerintem túl lett bonyolítva és kicsit erőltetett volt.
Mindent egybevetve azt tudom mondani, hogy bár nem egy pörgős krimi regényt olvastam de sokat nevettem Mazur nagyi ballépésein és Morelli beszólásain.


Történet: 5/4
Karakterek: 5/5
Izgalom: 5/4
Borító: 5/4
Összesen: 5/4

0 megjegyzés: