2011. október 2., vasárnap

The Big Bang Theory- Agymenők

Agymenők



Most egy olyan sorozatot szeretnék nektek ajánlani, amit én nagyon megszerettem, pedig egyáltalán nem vagyok egy fizikus alkat. Hogy miért is mondom ezt? Nos mert ez a számomra nagyon kedves vígjáték sorozat 4 fizikusról és egy szöszi (színészjelölt) pincérlányról szól. Az Agymenők már több díjat is nyert köztük pl. két Emmy díjat és Golden Globe díjat is. Nézzük a tartalmát:

Az Agymenők (eredetileg angolul The Big Bang Theory, am. A Nagy Bumm-elmélet) amerikai televíziósorozat, műfaja szituációs komédia. Készítői Chuck Lorre és Bill Prady, akik egyben vezető producerei a sorozatnak, Lee Aronsohn és Steve Molarov vezető írókkal együtt. A sorozat első adása 2007. szeptember 24-én került adásba az amerikai CBS csatornán. Az eredeti amerikai változat és a magyar szinkronos részek is nevetés hangsávval együtt kerültek vetítésre.
A történet a kaliforniai Pasadena városában játszódik. Itt él egy albérletben a két főszereplő Caltech-tudós: a kísérleti fizikus Leonard Hofstadter és az elméleti fizikus Sheldon Cooper. Két legjobb barátjuk is állandó szereplője a sorozatnak: Howard és Rajesh. Életüket mindjárt az első epizódban felforgatja egy csinos, szőke pincérlány, Penny érkezése a szemben lévő albérletbe. A négy zseni gondolkodásmódja és „geeksége” merőben eltér az átlagos életet élő lány életvitelétől, ami a poénok fő forrásává válik.
A sorozat fő értékét a humoron túl az adja, hogy két eltérő közösséget egyfajta kulturrelativista módon képes bemutatni. Penny az egyik epizódban jut arra a felismerésre, hogy Sheldonék a maguk világában ugyanolyan menők, mint az ő közönséges világában a sztárok. Leonardot egészen szerethető figuraként sikerül eladni, és Sheldon minden egzotikusságával egyetemben részben mindenkinek elfogadható főszereplő. Ezáltal a közemberek számára sikerül egy kicsit közelebb hozni az elvont tudósokat.



Vélemény:

Számomra a legviccesebb és legelvontabb figura Sheldon. Annyira antiszociális alkat, annyira kocka hogy az már jó.Tényleg egyedi és hihetetlenül fura figura. De a többieket se kell félteni. Leonard is elvont, bár még talán ő a leghétköznapibb szereplő a négy srác közül. Próbálja megtalálni a szerelmet és nem csak férfias ösztöneinek kielégítését. Nem úgy mint Howard, aki mindenkinél bepróbálkozik, de enyhén szólva is béna a csajozás terén. A helyzeten ráadásul az sem segít, hogy még mindig a kibírhatatlan anyjával él. Rajesh az indiai fiú pedig egyszerűen képtelen megszólalni csinos lány(ok) közelében. Ez már önmagában  is elég vicces, hát még amikor rájön, hogy alkohol hatására azonban oldódnak a gátlásai. Penny ebbe a kis csapatba csöppen bele, amikor Sheldonékkal szembeni lakásba költözik és ezzel felkavarva a fiúk kockulós, lányoktól mentes életét. Ha kedvetlen vagyok vagy egy jó kis komédiára vágyok mindig ezt a sorozatot nézem. 
A sorozat már 4 évaddal rendelkezik és nemrég el is kezdődött az 5. évad vetítése angolul. Aki szeretné azok online is nézhetik itt.

Történet: 5/5
Szereplők: 5/5
Poén: 5/5*
Összesen: 5/5





0 megjegyzés: