2011. április 30., szombat

365 kedves mese



Fülszöveg:

Varázslók, bátor lovagok, beszélő állatok... A 365 kedves mese minden napra kínál egy álmot hozó, csodálatos történetet. A rengeteg bájos történet között ugyanúgy megtalálhatjuk a nagy klasszikusokat (Hamupipőke, Hófehérke és a hét törpe) mint a kevésbé ismert ám annál érdekesebb meséket. 

Terjedelem: 276 oldal
Kiadás éve: 2010
Kiadta: Alexandra Kiadó





Vélemény:


Minden napra egy mese,ezt a címet is kaphatta volna a könyv. Dátumra pontosan fel vannak osztva a mesék. Általunk is ismert,kedves mesék gyűjteménye.
Talán ami számomra zavaró,hogy vannak mesék melyeket tördeltek,több napra osztottak fel,ezt például az én gyermekemmel nem lehetne megtenni,hogy nem olvasod végig a mesét,így számomra ez elég zavaró. A történetek rövidített változatban vannak,gondolom a könyv mérete miatt is fontosnak találták,így megoldani,de én jobban szeretem a teljes változatokat. Így nyúlfarknyi lett a történet,több részlet kidolgozatlannak tűnik,magyarázat nélkül,egyszer csak ez van és kész.
Ezektől a dolgoktól eltekintve,a fiúknak tetszik,előfordul,hogy a mese befejezéséhez 3-4 napra szóló történetet is elolvasok,mert így tudhatjuk meg,mi is lesz főhőseink sorsa.
Az illusztráció számomra kedves,mutatós és sok kép van minden oldalon,ez mindenképp pozitív. A könyv külalakjára nem lehet panasz.

Külalak: 5/5
Mesék,történetek: 5/3,5
Felépítés: 5/4
Összesen: 5/4


0 megjegyzés: