2011. március 8., kedd

A Mágus / The Illusionist



színes, cseh-amerikai filmdráma, 2006

rendező: Neil Burger
forgatókönyvíró: Neil Burger, Steven Millhauser
zeneszerző: Philip Glass
operatőr: Dick Pope
producer: Brian Koppelman, David Levien, Michael London, Cathy Schulman, Bob Yari
vágó: Naomi Geraghty

 







szereplő(k): 
 
Edward Norton (Eisenheim)
Paul Giamatti (Uhl)
Jessica Biel (Sophie)
Rufus Sewell (Leopold)
Eddie Marsan (Josef Fischer)



Rövid tartalom:

Az ünnepelt mágus, Eisenheim (Edward Norton) nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold koronaherceget (Rufus Sewell), Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya (Jessica Biel - Penge: Szentháromság, Next - A holnap a múlté) megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a koronaherceg érdeklődése megszállottsággá válik. A város főfelügyelője (Giamatti - Lány a vízben, Kerülőutak) hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

Az Oscar-díjra jelölt Paul Giamatti és Edward Norton a főszereplői ennek a lenyűgöző filmnek, amely varázslatosan üdítő keveréke az izgalomnak, a románcnak, és a szédületes csavaroknak.



 Vélemény:

 Nagyon jó történet volt. Tetszettek a fordulatok,különféle csavarok a filmben,amik a film végére teljesen felpontozták számomra azt. Edward Norton alakítása is jónak bizonyult! Nem szeretnék sokat írni róla,mert azzal talán olyan részleteket árulnék el,amivel már nem érné el a kívánt hatást!
Aki kíváncsi egy kis mágiára,románcra,és krimire ,az nézze meg,szerintem tetszeni fog. 

5/4

Képek a filmből:






Magyar trailert nem találtam,de akit érdekel,ebből a trailerből is ízelítőt kaphat a filmről!

0 megjegyzés: