2011. július 6., szerda

Andrew Lane: Ifjú Sherlock Holmes sorozat

1. könyv

Andrew Lane: Ifjú Sherlock Holmes – Halálfelhő




Fülszöveg:

Ifjú Sherlock Holmes 1. rész
A világ leghíresebb nyomozója. A legzseniálisabb elme az irodalomban. De ki is volt Sherlock Holmes, mielőtt a nagy detektívvé vált volna? 1868-at írunk, Sherlock Holmes 14 éves. Élete teljesen átlagos egy katonatiszt fiaként: bentlakásos iskola, jó modor, klasszikus műveltség a Brit Birodalom gerincoszlopa. De hamarosan mindez megváltozik, Hampshire-be küldik, hogy különc nagybátyjával és nagynénjével éljen. Így kezdődik az a nyár, amelynek során Sherlock nyomára bukkan élete első gyilkosságának, egy emberrablásnak, korrupciónak és egy zseniálisan rosszindulatú és különlegesen gonosz bajkeverőnek. Egy új sorozat letehetetlen első kötete, mely hűen követi az eredeti Sherlock Holmes-történetek szellemiségét. Méltó előzmény. Két holttest. Egy felejthetetlen hős. Egy legenda születése.



2.könyv

Andrew Lane: Ifjú Sherlock Holmes- A vörös pióca


Fülszöveg:

Ifjú Sherlock Holmes 2. rész
Az ifjú Sherlock Holmes
Azt hiszed, ismered őt? Ideje újragondolnod!
Egy halott, aki nagyon is él.
Egy sebhelyes arc.
Egy bűntény, ami megrázott egy országot.
A VÖRÖS PIÓCA
Sherlock tudja, hogy a felnőtteknek titkaik vannak. De arra nem számított, hogy a világ leghíresebb bérgyilkosa, akit mindenki halottnak hitt, a jelek szerint éppen az angliai Surrey megyében bukkan fel – ráadásul Sherlock bátyjának is van valami köze a dologhoz.
Amikor senki sem hajlandó felfedni az igazságot, akkor az embernek magának kell kiderítenie azt. És közben időnként előfordul, hogy mindent kockára kell tennie. Így kezdődik a második kaland, amelynek során Sherlock eljut Amerikába, egy veszedelmes hálózat központjába – ahol az élet és a halál nem sokat számít, és az igazságnak olyan ára van, amelyet józan ésszel senki nem lenne hajlandó megfizetni…


Vélemény:

Ennek a sorozatnak köszönhetően, kaptunk egy lehetséges képet arról,hogy milyen is lehetett az ismert Sherlock Holmes kamasz ként. Hogyan is szerezhette meg azt a tudást,ami segíti őt a nyomozásokban és hogyan alakult a tehetsége,jelleme, talpra esettsége és hogyan is válhatott Ő azzá a híres nyomozóvá akit már mindenki ismer.
A regény cél közönsége,az ifjúsági korosztály és szerintem a krimi műfajával való ismerkedéshez, kiváló választás ez a könyv sorozat.
A borítók és a könyvek kivitelezése,külleme nekem kifejezetten tetszik. A történetben vannak izgalmak és vannak leíró részek is,de találhatunk akciót és nyomozást is,mert természetesen ez elvárás egy olyan regény esetén ami Sherlock Holmesról szól.
A könyvek alap hangulata számomra rendkívül élvezetes volt,és végig magam előtt láttam  a 19. század Angliáját....
A szerelmi szál kibontakozóban, megtanul különféle hasznos dolgokat Sherlock és különféle galibákba keveredik.
A első kötet gonosz szereplője elég érdekesre sikerült. Eszembe sem jutott volna,hogy egy ilyen köntösben jelenik majd meg a regény negatív hőse, a báró. Elég hihetetlennek tűnt,hogy egyáltalán létezhetett akkoriban de bármikor is hasonló....
A második könyvben szereplő gonosz,sokkal izgalmasabb...
Összefoglalva a könyvsorozat élményét, egy jól kidolgozott,élvezetes ifjúsági regény sorozatot tarthatunk a kezünkben,szépen felépítve Sherlock jellemét,és fejlődését.
Mindenképp ajánlanám,azoknak a tiniknek akik még ismerkednek a szórakoztató irodalommal és a krimi műfajával,mert ebben a sorozatban biztosan nem csalódnak majd,és keresni fogják a  folytatást.

Küllemre: 5/5
Történet: 5/4
Fordulatosság: 5/4
Szereplők: 5/4
Összesen: 5/4


A könyveket köszönöm a Lybrium kiadó-nak és BridgeOlvas-nak.

0 megjegyzés: