2011. március 24., csütörtök

Elhunyt Liz Taylor, 2011. március 23.

Úgy érzem mindenféle képpen illik megemlítenem,mivel a blogom filmes blog is:

Elhunyt Liz Taylor
(adta hírűl a www.napidoktor.hu)


A színésznő szerda kora délelőtt hunyt el Los Angeles-ben a Cedars-Sinai Medical Center-ben. A régóta betegeskedő sztárt hat hete szállították be a klinikára, állapota azonban az utóbbi időben stabilizálódott. Az orvosai bíztak abban, hogy felépül. Elizabeth Taylor szívelégtelenségben halt meg.



Dame Elizabeth Rosemond Taylor (London, 1932. február 27. - Los Angeles, 2011. március 23.) kétszeres Oscar-díjas angol-amerikai színésznő. Mivel brit földön született, megillette az angol, amerikai szülei révén pedig az amerikai állampolgárság is. Gyerekszínészként kezdte a művészi pályát, de nem  tűnt el a süllyesztőben és sikerült átváltania a felnőtt szerepekre.
Sokak szemében ő testesíti meg a klasszikus hollywoodi sztár fogalmát: gyönyörű, tehetséges, sikeres, gazdag, mindezen jellemzőkhöz pedig viharos magánélet és különféle sztárallűrök társulnak. Fénykorában a média a világ legszebb asszonyaként emlegette. Nyolcszor kötött házasságot, ebből kétszer Richard Burton színésszel.
Különleges ritkaságokat is tartalmazó ékszerkollekciója mellett műkincsgyűjteménye szintén nevezetes. Népszerűségét és pénzét szívesen áldozza jótékony célokra: különösen az AIDS betegség kutatását és a betegek gyógyítását támogatja kiemelten és folyamatosan.
Az Amerikai Filmintézet listáján Elizabeth Taylor a 7. helyet foglalja el minden idők legnagyobb női sztárjai között. 1999-ben II. Erzsébet brit királynő lovagi rangra emelte, így azóta a színésznőt a „Dame” cím is megilleti.

Nyugodjon békében!! 

Búcsúzóul, pár kép Liz Taylorról:


0 megjegyzés: